Social 13 Septembrie 2023, 09:58

Bucuria revederii

Scris de

Pentru mine, lumea în care trăiesc arată până acum, poate cum nu mi-aș fi imaginat-o vreodată, asta pentru că nu mi-am dorit lucruri mărețe și pline de fală, ci înțelegere cu toți cei dragi mie, sănătate și liniște familială.

Toate acestea îți conferă o bază solidă pe care poți construi cu încredere în viitor, fiindcă să pleci la drum deja împlinit sufletește este un mare lucru, iar mai mare este faptul că fericirea pleacă chiar de lângă cei apropiați ție.

Acesta este, poate, cel mai frumos motiv de bucurie care, la rândul său, mai devreme sau mai târziu, îți va oferi, cu munca și dedicarea adiacentă, o viață prosperă financiar și moral.

În fiecare an se ivesc ocazii de a-mi revedea bunicii, fratele, verișorii, unchii, mătușile.... și toate aceste întâlniri nu pot face decât să păstreze longevitatea relației dintre noi, să ne bucurăm de revederi și, nu în ultimul rând, să ne creăm amintiri și emoții de neuitat.

Familia este răspândită prin toată țara și prin toată lumea, iar toate aceste întâlniri ocazionale au costul lor și este de apreciat că mereu cineva investește timp și bani în a ne face o bucurie ca aceasta.

În vara acestui an am avut ocazia ca din nou să-mi pot revedea verișorii, mătușa și unchiul plecați în străinătate...

Pentru mine, o mare realizare, pentru toți, probabil, fericire.

La țară, unde toți au copilărit, ne-am revăzut frați, surori, bunici, mătuși și curtea întreagă parcă renăscuse. Voci se auzeau de pretutindeni, zâmbete, emoții, strigăte, o întreagă nebunie..., dar frumoasă în felul ei.

Locul deja arată altfel, doar prin simpla prezență a omului. Această întâlnire nu a fost prima la care am avut ocazia de a participa, ci au mai fost și altele când eram doar un copil mic. Acum, imaginile amintirilor zburau prin mintea mea și părea că totul de atunci se transpune în prezent, doar că puțin altfel. Eu mai mare, ceilalți mai în vârstă și tot așa.

Acesta este cursul vieții, iar noi trebuie să îl respectăm, să ne bucuram de el și niciodată să nu îl regretăm.

Emoțiile pe care le regăsesc în familie sunt cele pe care alții poate le găsesc în exterior, însă tocmai de aceea eu consider acest fapt un mare noroc și o binecuvântare pentru care nu există preț.

Sunt lucruri pe care sufletul, oricât de mult am încerca, nu le poate transpune în cuvinte… Însă, în final, doar unul singur poate descrie ca un întreg ceea ce vreau să spun, și anume: Familia!!!

Alexandru Oprea-Banu


Vizualizari 284
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Copyrights © Lumea Satului

Redacţia:

Str. Moineşti nr. 12, Bl. 204, Sc. A, Ap. 4, sector 6, Bucureşti.
Pentru corespondenţă: OP 16, CP 39.
Tel/fax.: 021.311.37.11;
ISSN 1841-5148

Marketing, abonamente, difuzare
Tel: 031.410.07.45
- Nicusor Oprea Banu – 0752.150.146, 0722.271.338;

Compartiment financiar
– dr. Niculae Simion – 0741.217.627

Editura: ALT PRESS TOUR Bucureşti