Social 03 Iulie 2023, 08:56

Sportul ca simbol

Scris de

În fiecare an se desfășoară sute de concursuri naționale și internaționale la niște sporturi de care poate nici nu am auzit în această parte a lumii și iată că unii fac performanță chiar și în acestea. Pe parcurs vom afla cum se întâmplă toate cele, de ce și cu ce scop.

Iată că răspunsul acestor 3 întrebări se poate rezuma într-unul singur, și anume atingerea succesului prin orice mijloace.

Jucătorii celebrii de ping-pong, fotbal, șah, volei, înot și multe altele nu se ajută doar pe ei când performează și fac eforturi, ci întreaga națiune, motivând-o pe această cale și arătându-i cât potențial necunoscut există în fiecare dintre noi. Când există sportivi sau oameni care excelează în domeniul lor de activitate, pot deveni, implicit, motive inspiraționale pentru toți ceilalți, în principal tinerii, care pot urma calea binelui, prin puterea exemplului.

Sunt zeci de popoare care, de sute de ani, pun preț pe sport și pe beneficiile acestuia într-o societate normală și prosperă. Toți cunosc beneficiile acestuia pe termen lung în ceea ce privește atât aportul bănesc câștigat în cazul unor rezultate pozitive, cât și promovarea statului.

Un foarte bun exemplu este cel al „Generației de Aur“, pe care, cu siguranță, mulți dintre cei care citiți acest articol ați întâlnit-o și nu doar că ați întâlnit-o, ci v-a creat motive de bucurie, în care limita era doar... cerul.

Echipa de fotbal, gimnastica, handbalul, prezentatorii TV care te făceau să fii prezent chiar tu pe teren sau la bârnă... Off, cât mi-aș fi dorit și eu să trăiesc acele momente! Am, din fericire, persoane foarte dragi mie care își aduc aminte cu extaz de momentele acelea.

Sunt sigur că v-am readus amintirile din trecut petrecute cu familia, lângă celebrul radio, așa că... bucurați-vă cât mai puteți!

Acum... lăsând nostalgiile la o parte, să revenim în prezent, mileniul II, secolul 21, anul 2023.

Eu sunt un mare fan fotbal și mă uit de fiecare dată când naționala României joacă. Cât de entuziasmat sunt... și câte așteptări am...

Este de la sine înțeles că am decăzut în sport odată cu toate celelalte, știm prea bine... dar există, totuși, un sâmbure de profesionalism, dedicare și pasiune în multe, iar în fotbal am simțit-o la mulți dintre jucători. Vin cu greu din spate, echipele mici nu mai sunt chiar atât de mici și iată cum, dintr-un joc care pe care, la cine ajunge primul mingea în poartă, se pornește o mare discuție.

Eu am încredere că, de fiecare dată când ne izbește un rău, nu neapărat în sport, ci și pe plan personal, trebuie să analizăm, să scoatem tot ce este mai bun din el și să ridicăm capul sus pentru a vedea o nouă cale. Cea de după eșec.

Revenind, fotbalul... Este un joc imprevizibil care pe mine mă face să mă ridic în picioare și să zâmbesc... să sper ceva mai bun și, mai ales, o Românei altfel.

Putem să ne dobândim din nou respectul în fața celorlalți, dar prin muncă, dedicare și foarte multă încredere.

Mi-ar plăcea ca cei care conduc toate sporturile din România să simtă la fel și să vadă un viitor fără a pleca capul de fiecare dată.

Astfel că, ajungând la final, vreau doar ca țara mea și oamenii ei să fie răsplătiți așa cum trebuie și să readucem din nou gloria de altădată.

Alexandru OPREA-BANU


Vizualizari 316
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Copyrights © Lumea Satului

Redacţia:

Str. Moineşti nr. 12, Bl. 204, Sc. A, Ap. 4, sector 6, Bucureşti.
Pentru corespondenţă: OP 16, CP 39.
Tel/fax.: 021.311.37.11;
ISSN 1841-5148

Marketing, abonamente, difuzare
Tel: 031.410.07.45
- Nicusor Oprea Banu – 0752.150.146, 0722.271.338;

Compartiment financiar
– dr. Niculae Simion – 0741.217.627

Editura: ALT PRESS TOUR Bucureşti