Logo
Imprimă această pagină

Drumuri pline de încercări

Încă de pe băncile şcolii ne sunt prezentate o mulţime de idei controversate care ne fac mai mult sau mai puţin bine din punct de vedere emoțional!

Ce vreau să spun este că tinerii nu-şi mai găsesc locul în societatea tradiţională, nu-şi mai găsesc vocaţiile sau nici măcar un drum corect pentru a lor viaţă.

Suntem înconjuraţi de oameni cu o multitudine de idei preconcepute, idei care distrug până şi ultima rămăşiţă dintr-un vis al tinerei generaţii.

Este greşit să nu ai doar note mari la şcoală, este greşit să vrei să experimentezi noi lucruri, este greşit să visezi departe, este greşit să greşeşti…

Poate dacă am pune mai mult accent pe ceea ce simţim noi decât pe ceea ce simt cei din jurul nostru am putea realiza lucruri mărețe cu mult mai puțin efort de natură emoțională.

Nu ne mai găsim vocațiile și din cauza că ne este frică să ieșim din zona de confort, ne este frică să nu fim judecați de cei din jur, deși nimeni nu are ce să ne facă din exterior. Dacă viața noastră ar depinde doar de propriile dorințe, cu siguranță ar fi mult mai liniștită, cu un grad mult mai redus de stres... Și cu siguranță am avea un sistem imunitar mult mai puternic, cu un număr mai redus de factori de bruiaj emoțional...

Andrei Oprea-Banu

Revista Lumea Satului