Rețete de pește de la Corabia: Crap de Dunăre la cuptor
- Scris de Lumea Satului
- Publicat în Social
Din bătrâni se spune că în noaptea de Revelion este bine să consumăm pește pentru a trece mai ușor peste necazurile din anul ce vine. Astfel, dacă mâncăm pește, vom aluneca exact cum alunecă peștele prin apă printre problemele și încercările ce urmează. Indiferent dacă dăm sau nu crezare acestor credințe vechi, consumul de pește este sănătos și, după mesele copioase cu mâncare grea din timpul Crăciunului, este bine să alegem și preparate ușoare. Pentru un meniu cu pește pentru masa de Anul Nou vă propunem o rețetă simplă de crap la cuptor. Puteți alege și alt pește, în funcție de preferințe.
Ingrediente:
- 1 crap de Dunăre;
- 2-3 linguri de muștar iute;
- suc de lămâie (de la o lămâie);
- 1 lingură de ulei de floarea-soarelui;
- o linguriță piper multicolor;
- 2-3 foi de dafin;
- 3-4 căței de usturoi;
- câteva felii de lămâie;
- câteva frunze de busuioc;
- o legătură de pătrunjel verde;
- 1 pahar cu apă (250 ml);
- un praf de sare.
Cum se prepară:
Peștele se spală, se curăță de solzi, se scot intestinele, se spală bine din nou, se scurge de apă, se șterge cu un prosop de hârtie, se taie felii groase și se sărează. Se prepară un sos din muștar, sucul de lămâie, ulei, puțină sare și se pune peste feliile de pește. Se lasă câteva ore la frigider, acoperite cu o folie de plastic, iar apoi se pun în tavă. Se adaugă cățeii de usturoi tăiați, boabele de piper, foile de dafin, apa, frunzele de busuioc și se dă peștele la cuptorul preîncălzit în prealabil la 180 de grade Celsius.
Se lasă aproximativ o oră la cuptor, la foc mic, acoperit cu folie de aluminiu. Când este gata, se scoate și se adaugă feliile de lămâie și pătrunjelul tocat mărunt.
Peștele se poate consuma cu garnituri diferite, cum ar fi: cartofi natur, cartofi la cuptor, orez cu legume, orez simplu sau legume trase la tigaie.
Să aveți poftă, petrecere frumoasă și un an nou bun!
Simona-Nicole David
Articole înrudite
-
Crap de Dunăre în sos de roșii
in Social -
File de șalău cu ierburi aromatice
in Social -
Prin Slatina, istorisind la un pahar de bragă
in Turism -
Locul ideal pentru o vacanță cu atracții turistice inedite
in Turism -
Obiective turistice din Corabia. Fântâna secretă, unicat în Europa
in Turism -
Papanași moldovenești
in Social -
De ce să consumăm urzici primăvara
in Social -
Rețete de la Corabia, județul Olt: Știucă umplută
in Social -
Ciocolata de casă, desertul copilăriei
in Social -
Rețete de la Corabia: Crochete din pește de Dunăre
in Social
Articole recente - Lumea Satului
- APIA efectuează plata ajutorului de stat în sectorul creșterii animalelor
- Scrisoarea reprezentanților Camerelor agricole și organizațiilor profesionale agricole din Republica Cehă, Ungaria, Polonia, Slovacia, România, Letonia, Lituania, Estonia și Croația, către Comisia Europeană privind revizuirea directivei privind utili
- Regulamentul SUR pune la zid fermierii români
- Cum funcționează utilajul care execută 6-7 lucrări pe an în plantațiile pomicole
- Sfaturi practice pentru înființarea unei grădini biointensive (II)
- Regulamentul privind utilizarea durabilă (SUR) are nevoie de inovație pentru îndeplinirea țintelor de reducere a utilizării pesticidelor și a riscurilor
- De ce este important cositul în plantațiile de căpșune
- CIECH, obiective mari pe piața din România
- Rase de iepuri berbec (I) – Origini și istorie
- Karakul, rasa preferată a ciobanilor din Moldova