Rețete de la Corabia: Chifteluțe din pește de Dunăre
- Scris de Lumea Satului
- Publicat în Social
Delicioase și potrivite atât pentru prânz sau cină, chifteluțele din pește reprezintă și o alegere sănătoasă în meniul nostru. Peștele este sănătos și se recomandă tuturor vârstelor deoarece nutrienții din carnea de pește asigură echilibrul grăsimilor din corp și aportul normal de minerale. De asemenea, consumat regulat, peștele îmbunătățește capacitățile cognitive și cerebrale. Și, nu în ultimul rând, pescuitul este și o activitate plăcută, antistres. Iar la Corabia, în județul Olt, amatorii de pescuit au unde să practice acest sport relaxant.
Ingrediente:
Dar iată care sunt ingredientele necesare preparării unor chifteluțe delicioase:
- 1 kg de pește (crap, caras, știucă, novac etc.);
- 2-3 felii de pâine albă;
- 1 ou;
- 2 legături de ceapă verde (2 cepe);
- 1 căpățână de usturoi;
- 1 legătură de mărar;
- 1 legătură de pătrunjel;
- 1 morcov;
- Sare, piper;
- Făină albă de grâu;
- 1 lămâie.
Mod de preparare
Peștele ales se spală, se curăță de solzi și de oase, se dă prin mașina de tocat împreună cu ceapa, pâinea înmuiată în prealabil în apă, mărarul și pătrunjelul. În compoziție se adaugă morcovul ras, oul, sarea, piperul și se amestecă bine pentru omogenizare. Următorul pas este acela de a modela chifteluțele în forme rotunde, de mărimea unor nuci. Acestea se dau prin făină, se pun într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se introduc în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius. Se lasă circa 40 de minute la copt și apoi se scot și se așază pe un platou alături de felii de lămâie.
Chifteluțele de pește se pot consuma cu garnituri din legume sau orez, în funcție de preferințe, și au gust mai bun dacă li se alătură și un pahar cu vin alb. Am ales varianta de coacere, chiar dacă pot fi prelucrate termic și prin prăjire în baie de ulei, deoarece este mai sănătos. Firește, fiecare alege să le consume așa cum dorește.
Oricum ați alege să le preparați, noi vă dorim poftă bună și multă sănătate!
Simona-Nicole David
Articole înrudite
-
Crap de Dunăre în sos de roșii
in Social -
File de șalău cu ierburi aromatice
in Social -
300 milioane euro capital de lucru pentru agricultură, pescuit și industria agroalimentară
-
Prin Slatina, istorisind la un pahar de bragă
in Turism -
Locul ideal pentru o vacanță cu atracții turistice inedite
in Turism -
Obiective turistice din Corabia. Fântâna secretă, unicat în Europa
in Turism -
Papanași moldovenești
in Social -
De ce să consumăm urzici primăvara
in Social -
Rețete de la Corabia, județul Olt: Știucă umplută
in Social -
Ciocolata de casă, desertul copilăriei
in Social
Articole recente - Lumea Satului
- Dulcețuri și siropuri din bujor și liliac
- Balenele au învățat cum să supraviețuiască harpoanelor
- Investiție de 250.000 de euro într-o fermă de 1.800 de oi!
- APIA a finalizat etapa de semnare a contractelor de acordare a ajutorului de stat în cadrul Măsurii 1
- Vaca și călcâiul
- Asociația Semne Cusute câștigă Premiul European pentru Patrimoniu / Premiul Europa Nostra 2022
- Botoșani - 50% din culturile agricole au fost afectate de grindină
- „Turul inovației în legumicultură“, maratonul hibrizilor și tehnologiilor de cultură
- Ziua grâului și orzului la INCDA Fundulea - Prezentarea progreselor genetice (I)
- FarmConect România - Târgul Agriculturii Românești, la prima ediție