Social 19 Noiembrie 2021, 16:13

Țara noastră sau a nimănui?

Scris de

Ca student, nu de puține ori mi s-a întâmplat să aud discuții purtate de colegii mei pe tema emigrării în alte state care au o economie mai bine dezvoltată. Ceea ce mă surprinde, din nefericire neplăcut, este faptul că pleacă fiind convinși că aici, în țara noastră, nu se mai poate face nimic... Și totuși, tot aici am început să zărim tot mai multe fețe de prin cele mai slab dezvoltate state din Asia. Cu siguranță aceste bilanțuri migratorii, parcă aflate într-o continuă creștere, sunt datorate și globalizării, un termen pe care cu toții îl auzim, dar prea puțini știm ce înseamnă, de unde vine  sau unde se vrea ca societatea să ajungă în 50-100 ani.

Cred că, dincolo de dorința firească pe care cu toții o avem, de a asigura bunăstarea noastră cât și a familiei, este și o doză de egoism sau pur și simplu o slabă calitate a informației pe care o deținem cu privire la trecutul, dar și la evoluția statelor până în prezent pentru a ajunge să fie preferate de emigranți.

Ei bine, poate că soluția cu siguranță nu este ușoară și nu vom resimți vreun efect major peste noapte. Dar trebuie să înțelegem faptul că orice stat dezvoltat a trecut înainte de toate prin etapele prin care România trece astăzi.

Cu siguranță, am găsit și tineri care vor vrea să nu treacă granița și să rămână aici alături de familii, dar și alături de țară, care vor să inoveze, să creeze aici exact țara pe care cu toții ne-o dorim... Iar totul este la o decizie distanță. Avem probleme în ceea ce privește cadrul legal, sistemul medical, infrastructura și multe altele, dar totodată avem una dintre cele mai frumoase țări din lume. Aici avem locuri și lucruri inedite, tot aici au luat naștere și unele dintre cele mai mari invenții ale omenirii, avionul cu reacție, stiloul și multe altele.

Nu-mi doresc să dăm uitării lucrurile care au făcut ca această țară să conteze, de aceea i-aș sfătui pe Românii de pretutindeni să nu uite de unde au plecat, să nu uite de viața la țară, să nu uite limba, tradițiile, prietenii, familia, dar mai ales faptul că suntem ROMÂNI!

Suflul nou al generației actuale, sunt sigur că poate redresa această țară, suntem creativi, ne adaptăm ușor la schimbări, suntem ambițioși, dar trebuie să fim și patrioți pentru a nu părăsi țara, fără de care noi nu am fi existat!

Andrei OPREA-BANU


Vizualizari 1019
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Copyrights © Lumea Satului

Redacţia:

Str. Moineşti nr. 12, Bl. 204, Sc. A, Ap. 4, sector 6, Bucureşti.
Pentru corespondenţă: OP 16, CP 39.
Tel/fax.: 021.311.37.11;
ISSN 1841-5148

Marketing, abonamente, difuzare
Tel: 031.410.07.45
- Nicusor Oprea Banu – 0752.150.146, 0722.271.338;

Compartiment financiar
– dr. Niculae Simion – 0741.217.627

Editura: ALT PRESS TOUR Bucureşti