Varză à la Cluj
- Scris de Lumea Satului
- Publicat în Social
Timp de preparare
- Timp de preparare: 40 de minute.
- Timp de gătire: 10 minute.
- Gata în 50 de minute.
Varza à la Cluj este un preparat tradițional de mâncare, specific zonei Ardealului, pe care orice gospodină trebuie să învețe să-l facă. Este delicios și se face foarte repede. În 50 de minute ai o varză à la Cluj delicioasă, numai bună de mâncat. Iată rețeta pas cu pas!
Ingrediente
- 500 g de carne tocată, amestec de vită și porc
- 150 g de orez
- 100 ml bulion de roșii
- 100 g de smântână
- 2 cepe
- ulei
- sare, piper
- 750 g de varză murată tăiată mărunt
Cum prepari varza à la Cluj?
Un fel de mâncare pe bază de varză și carne, preparatul tradițional este numai bun de consumat în această perioadă. Din fericire, este o rețetă pe care o poți face și tu acasă, repede și ușor. Iată care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru a face varză à la Cluj!
Orezul se fierbe în apă cu puțină sare. Ceapa se taie mărunt și se călește în puțin ulei. Când ceapa devine sticloasă, se adaugă carnea și se condimentează cu sare și piper.
Toate compozițiile de mai sus se așază într-o tavă de cuptor după cum urmează: un strat de varză tocată, un strat de orez fiert, un strat de carne, încă un strat de orez și apoi încă unul de varză.
Deasupra se toarnă bulionul și se dă la cuptor pentru 30 de minute. Se scoate, se toarnă smântâna, apoi varza à la Cluj se mai dă la cuptor pentru încă 10 minute.
Beatrice Alexandra MODIGA
Articole înrudite
-
Papanași moldovenești
in Social -
De ce să consumăm urzici primăvara
in Social -
Rețete de la Corabia, județul Olt: Știucă umplută
in Social -
Ciocolata de casă, desertul copilăriei
in Social -
Sate care mor frumos… Gherdeal, undeva-n Ardeal…
in Sate -
Rețete de la Corabia: Plăcintă de pește de Dunăre
in Social -
Rețete de pește de la Corabia: Crap de Dunăre la cuptor
in Social -
Rețete de la Corabia: Chifteluțe din pește de Dunăre
in Social -
Secretele storceagului
in Social -
Rețete - Ciorbă de pește
in Social
Articole recente - Lumea Satului
- APIA efectuează plata ajutorului de stat în sectorul creșterii animalelor
- Scrisoarea reprezentanților Camerelor agricole și organizațiilor profesionale agricole din Republica Cehă, Ungaria, Polonia, Slovacia, România, Letonia, Lituania, Estonia și Croația, către Comisia Europeană privind revizuirea directivei privind utili
- Regulamentul SUR pune la zid fermierii români
- Cum funcționează utilajul care execută 6-7 lucrări pe an în plantațiile pomicole
- Sfaturi practice pentru înființarea unei grădini biointensive (II)
- Regulamentul privind utilizarea durabilă (SUR) are nevoie de inovație pentru îndeplinirea țintelor de reducere a utilizării pesticidelor și a riscurilor
- De ce este important cositul în plantațiile de căpșune
- CIECH, obiective mari pe piața din România
- Rase de iepuri berbec (I) – Origini și istorie
- Karakul, rasa preferată a ciobanilor din Moldova