Social 15 Martie 2021, 09:31

Vreau să merg la școală

Scris de

Deși sunt la finalul anilor de studiu din ciclul liceal, mă tot gândesc la cum aș fi resimțit acești 4 ani dacă puteam veni cu inițiative noi, dacă puteam exprima liber modul în care văd și înțeleg lucrurile. Școala să ne fie acel loc în care să știm că putem fi noi, că mereu vom avea un dascăl care să înțeleagă schimbările prin care trecem, dar mai ales viteza schimbărilor noastre ce continuă să tot apară până la finalul ultimului an de facultate.

Nu cu mult timp în urmă am fost în vizită la Liceul Tehnologic „Cezar Nicolau“, din Brănești... Acolo am auzit vorbindu-se despre faptul că acesta este un etalon la nivel european, fapt ce m-a bucurat, știind că liceul este în apropierea Bucureștiului.

Imediat ce am intrat am fost surprins de culorile vii, aspectul nou, pereții fiind marcați cu numele sălilor, peste tot pe scări erau mesaje încurajatoare pentru elevi, în fine, totul te făcea să simți că acela este locul tău, că ești în siguranță, totul te făcea să te simți mai liber, mai deschis, mai conectat la pulsul unei astfel de instituții.

Priveam desenele interactive din clase, hărțile, mă uitam în jur și nu puteam înțelege cum acolo s-a putut duce la bun sfârșit un astfel de proiect. Am aflat la scurt timp după ce am cunoscut-o pe doamna director Marinela Culea, care din prima clipă m-a privit ca pe propriul său elev, deși îi treceam pentru prima dată pragul. Doar entuziasmul, puterea de muncă, dar și curajul cred că au făcut posibilă transformarea acestui loc într-unul în care cu toții ne-am dori să putem învăța.

Dascălii sunt cu siguranță cei mai importați oameni ce stau la baza oricărei civilizații prin simplul fapt că pot da mai departe ceea ce au învățat pentru a forma noi generații; fie că vorbim de medici, sportivi sau îngrijitori, toți trec sau au trecut prin școală.

Nimic nu este ușor, dar dacă există suficient de multă bunăvoință putem realiza lucruri mărețe care să persiste ani la rând.

Cred că cea mai bună zicală pentru o astfel de realizare este „Omul sfințește locul“.

Andrei Banu


Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Copyrights © Lumea Satului

Redacţia:

Str. Moineşti nr. 12, Bl. 204, Sc. A, Ap. 4, sector 6, Bucureşti.
Pentru corespondenţă: OP 16, CP 39.
Tel/fax.: 021.311.37.11;
ISSN 1841-5148

Marketing, abonamente, difuzare
Tel: 031.410.07.45
- Nicusor Oprea Banu – 0752.150.146, 0722.271.338;

Compartiment financiar
– dr. Niculae Simion – 0741.217.627

Editura: ALT PRESS TOUR Bucureşti