Doriți să vă surprindeți persoanele dragi cu un meniu sățios și gustos? Ce spuneți de un preparat delicios cu brânză de burduf? O rețetă tradițională, veche, care își are originea din zona Moldovei. Urmând doar patru pași simpli, în câteva clipe găluștele sunt gata de savurat. Odată încercate, cu siguranță veți împărtăși și cu ceilalți rețeta.
Cantitate: rețetă pentru 8 persoane
Timp de preparare: 10 minute
Prăjire: 5 minute
Ingrediente:
- 200 g brânză de burduf
- 1 ou
- 3 linguri de fãină
- ½ lingurițã de praf de copt
- câteva felii de șuncă pentru decor.
Mod de preparare:
1. Se amestecă toate ingredientele și se frământă până se obține un aluat omogen.
2. Din această compoziție se formează niște bile de mărimea unei linguri care se introduc într-un tuci cu ulei, pe foc, până când devin aurii și plutesc în ulei.
3. Când sunt gata, se scot și se așază pe șervețel ca să se absoarbă excesul de grăsime.
4. Se servesc imediat, așa fierbinți cum sunt, cu smântână, felii subțiri de șuncă și sos de roșii.
Găluștele formează un meniu complet alături de un piure și o salată proaspătă cu ceapă și legume de sezon.
Pont: Pentru prepararea piureului putem adăuga smântână și unt, apoi continuăm să turnăm treptat laptele, pe care îl vom pune în funcție de tipul cartofilor. Compoziția trebuie să obțină o textură cremoasă și moale. Gustăm și adăugăm dacă mai este nevoie sare și, opțional, putem presăra un pic de nucșoară, pentru o aromă plăcută și subtilă.
Ruxandra Hăbeanu
Lasă un comentariu
Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.
Articole recente - Lumea Satului
- AFIR a publicat în consultare publică Ghidul solicitantului pentru instalarea tinerilor fermieri
- Recomandări privind producerea și valorificarea laptelui de oaie
- Asociația Aberdeen Angus, cea mai mare asociație din România specializată în producția de carne
- Nutrețuri combinate pentru suine
- Ion Agafiței, președintele Asociației Crescătorilor de Ovine și Caprine Vaslui - Despre prețul mielului
- Cum rămâne cu sistemul de etichetare Nutriscore?
- APIA efectuează plata ajutorului de stat pentru motorina aferentă trimestrul I - anul 2023
- BASF România prezintă câștigătorii competiției „Povești cu vinuri românești” - Ediția a 8-a, dedicată cramelor mici și mijlocii
- Festivalul Cultural Dealul Muierii - Ediția a-II-a 2023
- 60 de doamne fermier din România și 10 din Republica Moldova vor studia managementul afacerilor și tehnologii agricole în cadrul Programului TalentA-2023 dezvoltat de compania Corteva Agriscience