UE alocă României peste 55 de milioane de euro în cadrul programului destinat ajutării persoanelor defavorizate
- Scris de Lumea Satului
- Publicat în Social
Uniunea Europeană alocă României 55.880.716 euro pentru programul pe 2013 privind produsele alimentare destinate persoanelor celor mai defavorizate. Suma totală acordată în cadrul acestui program este de 500 de milioane de euro, potrivit unui comunicat publicat pe site-ul Comisiei Europene.
Alocarea acestor fonduri a fost aprobată joi de Comitetul de gestionare a organizării comune a pieţei unice. Se aşteaptă ca peste 18 milioane de persoane din 19 state membre ale UE să beneficieze de bugetul de 500 de milioane de euro disponibil pentru persoanele cele mai defavorizate.
Cea mai mare sumă - 98.269.857 de euro - revine Italiei, urmată de Spania (85.618.342 euro), Polonia (76.924.105 euro) şi Franţa (71.367.188).
Acesta este ultimul an de existenţă a programului în forma sa actuală, cu finanţare în cadrul PAC. Noi propuneri pentru un program mai vast, mai flexibil, mai strâns legat de politica de coeziune socială vor fi prezentate la sfârşitul acestei luni, sub responsabilitatea Comisarului UE pentru afaceri sociale, Laszlo Andor.
'Putem fi mândri de ceea ce s-a realizat de-a lungul anilor cu ajutorul acestui program, dar a sosit momentul să ne gândim la cele mai bune modalităţi de a răspunde în viitor la nevoile persoanelor celor mai defavorizate din UE', a declarat joi comisarul pentru agricultură, Dacian Cioloş, citat în comunicatul publicat pe site-ul Comisiei.
Potrivit acestuia, Comisia a propus rezervarea unui buget de 2,5 miliarde de euro în propunerea sa de buget pentru perioada 2014-2020 pentru programul de ajutorare a persoanelor celor mai defavorizate, care îi va succeda actualului program. Deoarece se încadrează mai bine în obiectivele de reducere a sărăciei în UE, această finanţare este prevăzută în cadrul politicii de coeziune social, şi nu în cadrul PAC.
Programul UE de distribuire a produselor alimentare către persoanele cele mai defavorizate din comunitate funcţionează din decembrie 1987. Se estimează că peste 18 milioane de persoane beneficiază în fiecare an de ajutoarele alimentare distribuite în cadrul programului.
Comisia elaborează în prezent propuneri concrete pentru modelarea viitorului program în cadrul politicii de coeziune socială, care urmează să fie publicate în data de 23 octombrie.
Sursa AGERPRES
Articole înrudite
- Program național pentru eficientizarea energetică a 400 de școli din România
- Brățări tricolore create de copii, din suflet, pentru iubita lor Românie
- Crește suprafața pădurilor cvasi-virgine din România
- “Focul Viu” din România arde neîncetat!
- Cele mai frumoase locuri din țară, văzute prin ochii prietenilor revistei noastre
- PACTUL ECOLOGIC EUROPEAN: IMPLEMENTARE ȘI PERSPECTIVE PENTRU ROMÂNIA
- Județul Ilfov concentrează cele mai bogate comune din România
- România și Polonia trec prin cea mai gravă secetă din ultimii 100 de ani
- BASF inițiază programul Mulțumim Fermierilor, menit să promoveze micii producători locali din România
- Hibrizii de porumb Golden West o alternativă la condițiile climatice actuale din România
Articole recente - Lumea Satului
- Indexul Global al Securității Alimentare a fost actualizat. Raportul regional european dezvăluie liderul regiunii în materie de accesibilitate alimentară
- Ordonanța de Urgență pentru acordarea sprijinului financiar pentru sectorul HoReCa a apărut în Monitorul Oficial nr.186 din 24 februarie 2021
- UNCSV: Este obligatorie actualizarea actelor constitutive ale cooperativelor agricole din România până la 20 aprilie 2021
- Investiție de 30.000 euro într-o crescătorie de struți la Borșa
- Investiție de la zero în județul Prahova: Fermă mixtă de animale în satul Bătrâni
- Măsuri şi recomandări pentru prevenirea îmbolnăvirilor la animale în perioada cu temperaturi scăzute
- „Noi suntem ultimii țărani ai României!“
- Până în 2050 agricultura trebuie să ofere cu 70% mai multă hrană
- Se întâmplă în localitatea Cioranca din județul Buzău. Primele 30 ha cu porumb irigate prin picurare
- Drumul laptelui la Ibănești. O investiție de 7 milioane de euro în plină pandemie