update 21 Mar 2023

Ministrul Agriculturii, invitatul special al „Arenei Culturilor Vegetale”, eveniment organizat în acest an de ABplus Events pe 14 iulie, la Târgu Frumos

Peste 1.000 de fermierii și antreprenorii din regiunea de Nord-Est a țării vor discuta perspectivele agriculturii românești în anii 2017-2018 direct cu ministrul Agriculturii, cu prilejul celui mai important eveniment cu tematică agricolă de tip expozițional din România, organizat de compania ABplus Events. Achim Irimescu, deținătorul portofoliului Agriculturii în Executivul condus de premierul Dacian Cioloș, va fi prezent pe data de 14 iulie la ferma Agricola Târgu Frumos, unde va participa la „Arena Culturilor Vegetale”, eveniment organizat sub egida „Întâlnirii Anuale a Fermierilor din Clubul AGRALIM”, ediţia a VI-a. ,,Este important să fiu printre fermieri mai cu seamă atunci când se creionează strategia ministerului pentru următorii doi ani”, a declarat ministrul Achim Irimescu despre importanța prezenței sale la evenimentul organizat de ABplus Events pe 14 iulie 2016 la Târgu Frumos.

Strategia Ministerului Agriculturii pentru perioada 2017-2018, îndeosebi măsurile și schemele de plată din Politica Agricolă Comună a Uniunii Europene ce urmează a se aplica în următorii ani, va fi unul dintre subiectele dezbătute de fermieri și antreprenori cu deținătorul portofoliului de resort în Guvernul Cioloș. De asemenea, legea vânzării terenurilor și securitatea alimentară, prezentul și, mai ales, viitorul cercetării agricole vor fi alte subiecte de interes pentru participanții la „Arena Culturilor Vegetale”. Locația aleasă în acest an de ABplus Events pentru eveniment asigură o maximă vizibilitate pentru toți fermierii din această zonă a țării, ferma Agricola Târgu Frumos fiind situată la 35 km de municipiul Iași și având expunere la Drumul European E85, pe artera principală de circulație din Nord-Estul României.

Ca şi la ediţiile anterioare, compania ABplus Events le va pregăti şi în acest an celor peste 1.000 de fermieri şi specialişti în agricultură conferinţe şi dezbateri utile pentru acest domeniu, susţinute de reprezentanţi ai instituţiilor centrale și locale de resort. „Şi în acest an ne-am propus să aducem împreună peste 1.000 de fermieri şi specialişti în agricultură şi domenii conexe pentru a le prezenta noutăţile din acest sector economic. Totodată, prin oficialităţile invitate să conferenţieze, pe care ABplus Events le pune faţă în faţă cu fermierii, evenimentul din acest an va fi un bun prilej pentru antreprenori şi agricultori de a discuta direct cu autorităţilor locale şi centrale despre tendinţele şi problemele din acest sector pe anul în curs şi nu numai”, a precizat Eusebia Mindirigiu, Managing Partner ABplus Events.

Între oficialitățile ce vor fi prezente pe 14 iulie la „Întâlnirea Anuală a Fermierilor din Clubul AGRALIM” se numără și Paul Kmen (director general adjunct la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură – APIA), Anghel Ficu (director general adjunct AFIR – Centrul Regional pentru Finanțarea Investițiilor Rurale), Sergiu Jităreanu (director executiv APIA Iași), Manole Grigore (directorul filialei teritoriale Moldova Nord a Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare), Cristian Delibas (directorul executiv al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură Botoșani), Laurențiu Baciu (președintele Ligii Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România), Manuela Antoniu (directorul executiv al Direcției pentru Agricultură a Județului Iași), Maricel Tălmăcel (directorul executiv al Direcției pentru Agricultură a Județului Neamț) și Mircea Lazăr (directorul executiv al Direcției pentru Agricultură a Județului Suceava).

Manifestarea pregătită de ABplus Events pe 14 iulie oferă companiilor şi posibilitatea de a stabili vizite şi întâlniri post-eveniment cu fermierii în cadrul platformei expoziţionale. La eveniment au confirmat prezenţa jucători mari de pe piața agribusiness-ului din România, precum: Saaten Union, Chemark Rom, Nufarm, Ragt Seminţe, Arysta Lifescience, Limagrain, Dow Agroscience, Caussade Semencs, Groupama Asigurări, Cronos Consulting, DFR Systems, Agri Inovaţie, Lebosol, dar şi multe altele. Parteneri ai celor două evenimente sunt companiile Adama Agricultural şi Agritehnica Services. Pentru ediţia din acest an, ABplus Events a pregătit pentru fermieri 15 loturi demonstrative însămânţate cu principalele culturi de primăvară – porumb, floarea soarelui şi soia – aparţinând companiilor de inputuri Adama, Summit Agro, Saaten Union, Caussade Semences, Ragt Seminte, Arysta Lifescience, Limagrain, Chemark Rom, Nufarm şi Lebosol.