Kuhn GMx aprilie2021    reclama youtube lumeasatuluitv
update 13 Apr 2021

În lumea copiilor de 1 iunie 2016 la Muzeul Național al Satului ”Dimitrie Gusti” 1 - 5 iunie 2016

Ziua internațională a copilului este sărbătorită, în perioada 1-5 iunie, și la Muzeul Național al Satului ”Dimitrie Gusti” .

Muzeul a pregătit câte o diplomă pentru cele mai frumoase lucrări inspirate din  lumea satului tradiţional, prezentate în cadrul expoziției – concurs de desene “În lumea copiilor de 1 iunie”, ce va avea loc în data de 1 iunie, ora 10.30, dar și un program de divertisment realizat împreună cu Opera Comică Pentru Copii și Romfilatelia.

 În cadrul Festivalului Opera Copiilor (1 – 4 Iunie) copiii sunt invitați la muzeu să participe la cinema în aer liber, face  painting, concerte lecţie, treasure hunt. 

 La standul filatelic al Romfilatelia, vor putea fi descoperite personajele copilăriei în mărci poștale introduse în circulație cu această ocazie.

În vizită la Muzeul Satuluieste un alt program interesant care îi așteaptă pe cei mici. Este de fapt un  joc de familie realizat de ing. Danion Vasile. Pe lângă acesta, vor mai avea loc spectacole, precum și punerea în scenă a unui teatru de umbre  pus în scenă de actori copii și specialiști ai muzeului.

Timp de cinci zile cei mici se vor îndulci cu miere, plăcinte și turtă dulce, vor cumpăra jucării, păpuși, podoabe populare și multe alte surprize din Târgul copiilor. În ateliere de olărit, ouă încondeiate, podoabe, păpuși, măști vor învăța, sub îndrumarea meșterilor populari, să își creeze propriile obiecte tradiționale.

AFIS2

Articole recente - Lumea Satului