Titan Machinery România va începe o campanie de analiză a solului cu SoilXplorer
Titan Machinery România pregătește o operațiune de scanare cu Senzorul SoilXplorer pe o suprafață de 20 ha pentru a demonstra rentabilitatea unui proiect de mare anvergură. Aceasta se va realiza cu ajutorul unui Pick-Up de teren care va parcurge suprafețele agricole a partenerilor noștri. Rezultatul va fi reprezentat de trei tipuri de elemente analizate: gradul de compactare al solului, textura (care poate folosi apoi la împrăștierea îngrășămintelor sau la semănat, ambele cu rată variabilă) și gradul de umiditate din sol. Titan Machinery România va efectua acest exercițiu imediat după sezonul de recoltat și pregătirea terenului pentru cultura de toamnă. Acest lucru va deveni o adevărată campanie, fără abatere și fără oprire.
Despre ce este vorba?
O nouă soluție inteligentă la nivel internațional este pregătită să intre în atenția și folosința dumneavoastră. Este vorba despre senzorul de scanare a solului, denumit SoilXplorer. Fiind un sistem autonom de măsurare a conductivităţii solului, noul senzor SoilXplorer colectează toate datele de care aveţi nevoie pentru a optimiza gestionarea solului, precum gradul de compactare, textura și conţinutul de apă. Deoarece nu are contact direct cu solul, senzorul SoilXplorer scanează chiar dacă există apă stagnantă sau vegetație înaltă. Mai mult, acest senzor poate controla în timp real adâncimea de lucru a operaţiilor de prelucrare și poate regla rata de însămânțare.
În agricultura modernă, agricultura de precizie este elementul cheie pentru creșterea productivităţii și a economiei resurselor, respectiv a banilor risipiți, mai ales când nu vorbim doar de o singură parcelă. Senzorul SoilXplorer este ușor manevrabil și ușor de transportat. Datorită modului rapid și flexibil de montare în partea frontală/pe sistemul hidraulic frontal, senzorul SoilXplorer poate fi utilizat cu orice utilaj agricol hidraulic. Senzorul SoilXplorer poate, de asemenea, să identifice în mod independent condiţiile diferite ale solului și reglează în timp real rata pe semănătoare cu legătura ISOBUS în funcţie de textura solului.
Cum funcţionează?
Senzorul SoilXplorer emite un semnal electromagnetic în sol în timp ce patru bobine măsoară conductivitatea solului la patru adâncimi diferite. Atunci când senzorul este localizat la 40 cm deasupra solului, aceste adâncimi sunt: 0-25 cm, 15-60 cm, 55-95 cm și 85-115 cm. În funcţie de un model agronomic calculează compactarea solului, textura solului și conţinutul de apă. Asociat cu un receptor GPS, sistemul poate înregistra și mapa eterogenitatea pentru fiecare din cele patru adâncimi. Desigur, semnalele electromagnetice nu influenţează vegetaţia și viaţa din sol.
Avantajele pentru fermieri sunt următoarele:
- măsurarea independentă a conductivităţii solului;
- o înţelegere mai bună a solului și a zonelor solului;
- economisirea de energie (combustibil);
- recunoașterea varietății solului;
- rata de însămânţare optimizată în funcţie de condiţiile reale ale solului;
- bază decizională pentru operaţiile agricole pe câmp (fertilizare, prelucrare a pământului și însămânţare, plantare);
- crearea unor hărţi de aplicare variabilă;
- stimularea sustenabilităţii și îmbunătăţirea structurii solului;
- gestionare îmbunătăţită a apei;
- soluţionarea compactării folosind diferite strategii de prelucrare (stimularea sistemului de rădăcini și activităţii viermilor din pământ);
- operaţii eficiente de prelucrare a terenului.
Titan Machinery oferă echipamente de ghidare și poziționare ce utilizează tehnologia RTK+, compatibile cu o gamă variată de utilaje agricole, de construcții sau din alte industrii. De asemenea, compania oferă soluții complete, inclusiv servicii de administrare a flotei de utilaje, cum sunt FarmIS/SiteIS (IS – intelligent system). Plecând de la deviza „Dezvoltăm Viitorul“, departamentul Agricultură de Precizie al Titan Machinery România are un aport substanțial la expansiunea sistemelor de precizie de care beneficiază agricultura românească. Impactul pozitiv pe care îl au proiectele noastre pentru agricultori, dar și optimizarea permanentă a soluțiilor deja oferite contribuie la dezvoltarea unei agriculturi moderne, sustenabile și pentru tot mai mulți fermieri care nu își mai doresc sau nu își permit costuri inutile, indispensabile.
Bogdan Constantin, PR & Communication Specialist