Daniel Constantin este unul din cei trei miniștri ai agriculturii din Europa care face parte din comitetul director al Parteneriatului European pentru Inovare
- Scris de Lumea Satului
- Publicat în Politica Agricola
În cadrul reuniunii Consiliului de miniştri pentru agricultură din 28 - 29 noiembrie a.c. de la Bruxelles au fost adoptate concluziile Consiliului privind reprezentanţii în comitetul director al Parteneriatului European pentru Inovare „Productivitate şi durabilitatea agriculturii”, din care fac parte miniştrii:
- Daniel CONSTANTIN, Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale al României
- Mette GJERSKOV, Ministrul Alimentaţiei, Agriculturii şi Pescuitului al Danemarcei;
- Athanasios TSAFTARIS, Ministrul Dezvoltării Rurale şi Alimentaţiei al Greciei.
Astfel, Daniel Constantin este unul din cei trei miniștri ai agriculturii din Europa care face parte din comitetul director al Parteneriatului european pentru inovare și singurul ministru român care a fost ales într-un astfel de comitet.
Principalul criteriu de selecţie l-a constituit activitatea avută de fiecare ministru în cadrul consiliilor pe agricultură. Propunerile celor trei miniştri pentru consiliul director al Parteneriatului European pentru Inovare au fost făcute de preşedinţia cipriotă.
Pe lângă cei trei miniştri propuşi, comitetul director al Parteneriatului European pentru Inovare (PEI) va reuni 40 de personalităţi din rândul organizaţiilor de fermieri, cercetători, academicieni şi organizaţii ale consumatorilor şi protecţia mediului care vor reprezenta interesele diverse ale inovării în agricultură.
Obiectivul Comitetului director constă în sprijinirea PEI prin consultanţă şi orientare strategică precum şi la identificarea principalelor teme de analiză din domeniul inovării care vor fi adoptate în cadrul planului strategic de implementare al PEI.
PEI va contribui la interconectarea grupurilor operaţionale a serviciilor de consiliere şi a cercetătorilor implicaţi în implementarea acţiunilor de orientare a inovării în agricultură având ca rezultat creşterea productivităţii şi durabilitatea agriculturii.
Sursa MADR
Articole înrudite
- Până în 2050 agricultura trebuie să ofere cu 70% mai multă hrană
- Biotehnologiile trebuie private ca un răgaz pentru salvarea umanității!
- Cine are „potolul“ va conduce lumea!
- La început de an agricol, tinerii fermieri sunt pe baricade
- Avantajele agriculturii de precizie
- Anul 2021 a început cu vești bune! Iată care sunt și cui se adresează
- Microgranulatele, o nouă abordare pentru agricultura în schimbare
- DEMETER 2020: A început etapa de evaluare și selecție a proiectelor depuse
- Există suficiente soluții de protecția plantelor disponibile pentru fermierii români?
- LAPAR și ASAS, parteneriat public-privat pentru revitalizarea cercetării în agricultură
Articole recente - Lumea Satului
- Județul Neamț, comuna Săbăoani: Ciupercărie cu Pleurotus, în prag de subzistență
- Floarea-soarelui: cum au evoluat suprafețele și producțiile în România
- Indexul Global al Securității Alimentare a fost actualizat. Raportul regional european dezvăluie liderul regiunii în materie de accesibilitate alimentară
- Ordonanța de Urgență pentru acordarea sprijinului financiar pentru sectorul HoReCa a apărut în Monitorul Oficial nr.186 din 24 februarie 2021
- UNCSV: Este obligatorie actualizarea actelor constitutive ale cooperativelor agricole din România până la 20 aprilie 2021
- Investiție de 30.000 euro într-o crescătorie de struți la Borșa
- Investiție de la zero în județul Prahova: Fermă mixtă de animale în satul Bătrâni
- Măsuri şi recomandări pentru prevenirea îmbolnăvirilor la animale în perioada cu temperaturi scăzute
- „Noi suntem ultimii țărani ai României!“
- Până în 2050 agricultura trebuie să ofere cu 70% mai multă hrană