Politica Agricola 18 Februarie 2014

Agricultura românească, un domeniu competitiv în 2014 ?

Scris de
Medien Conferences organizează în data de 6 martie 2014 cea de-a șasea ediție a evenimentului Romanian Agribusiness Conference, o întâlnire dedicată dezbaterii pe teme de actualitate din agricultura românească.
Agricultura este și în 2014 una dintre provocările anului, atât în ceea ce privește recolta, în creștere cu 60% în 2013, dar și în privința profitabilității domeniului și a atractivității pentru investitori. În 2014, modificările legislative vor continua în sensul simplificării birocrației în accesarea de fonduri și în strategia Politicii Agricole 2014-2021, aducând noi beneficii agricultorilor. În plus, exporturile în țările arabe deschid noi oportunități de business care atrag atenția asupra potențialului agricol din țara noastră.
Printre subiectele de dezbatere propuse în cadrul conferinței Romanian Agribusiness Conference se află direcțiile principale de dezvoltare a agriculturii românești; master-planul în agricultură, ajutoarele de stat disponibile pentru agricultura din România; bugetul multianual, dezvoltarea filierei agroalimentare din zonele rurale, perspectivele dezvoltării agricole bio. Pentru cea de-a doua sesiune a evenimentului, vor fi atinse noutățile Politicii bugetar-fiscale pentru 2014 în agricultură; soluții financiare de sprijin a agriculturii, TVA, taxarea inversă, sistemul de monitorizare și de colectare, Fondurile mutuale, microcreditarea, certificatele de depozit, Instrumente de garantare a creditelor în sectorul agricol, Creditarea în agricultură; criterii de eligibilitate bancară, Leasing-ul în agricultură; garanții necesare.
Formatul evenimentului propune o discuție liberă, generatoare de dezbateri și soluții pentru îmbunătățirea procedurilor realizate în procesele agricole între agricultori,  producători de cereale, erbicide, pesticide şi produse agro-chimice și reprezentanți ai instituțiilor, reprezentanți ai băncilor, asociațiilor și agențiilor din industria agricolă, companiilor FMGC și distribuitorilor.
 
Romanian Agribusiness Conference va avea loc pe 6 martie 2014 la Hotel InterContinental București.
Partener: Fondul de Garantare a Creditului Rural
Parteneri media: România Liberă, Manager Express, Efin, Business 24, Ziare.com, Calendar evenimente, Lumea Satului, Agrias, Eco-Ferma, Agrinet.ro.
Vizualizari 2736
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)