Politica Agricola 01 Februarie 2014, 08:35

Noi standarde de calitate în agricultura romanească

Scris de

Standarde noi in agricultura, pentru fermieri si produsele acestora, ar putea deveni obligatorii in scurt timp, conform celor mai recente prevederi europene. 

Acestea au scopul de a spori transparenta si implicarea partilor interesate, fermieri si retaileri, pentru obtinerea si comercializarea unor produse sigure pentru consum in agricultura.

Necesitatea certificarilor in acest sens este cu atat mai pregnanta cu cat marii retaileri le vor solicita celor care doresc sa le devina furnizori. De asemenea, certificarea GLOBALG.A.P. ofera produselor acestora o competitivitate mai mare pe piata alimentelor si oportunitati noi de dezvoltare a afacerilor.

Imbunatatirea sigurantei si durabilitatii inseamna acces mai mare la piete pentru producatori, produse sigure pentru comercianti si consumatori, sisteme de productie mai durabile pentru guverne si posibilitati mai mari de afaceri pentru furnizorii de servicii.

GLOBALG.A.P.este un standard recunoscut la nivel  international pentru productia agricola, fiind rezultatul mai multor ani de cercetare intensiva si de colaborare cu experti din industrie, producatori si comercianti din intreaga lume. Scopul urmarit este acela ca productia agricola sigura si durabila sa fie in avantajul fermierilor, comerciantilor si consumatorilor din intreaga lume.

Pentru a afla mai multe despre aceste noi standarde, producatorii agricoli si toate persoanele interesate sunt asteptate sa participe pe 25 februarie 2014, la Bucuresti, la cel mai mare eveniment dedicat acestui domeniu, Conferinta ’’Standardele de calitate in agricultura romaneasca fata de standardele internationale din domeniul agriculturii’’.

Participantii vor avea ocazia de a afla de la cei mai buni specialisti cum indeplineste agricultura romaneasca cerintele pietei globale, care sunt cerintele comerciantilor pentru producatorii locali si multe alte subiecte interesante. De asemenea, vor fi prezentate povesti de succes despre cum a ajutat certificarea GLOBALG.A.P. ca fermierii polonezi sa fie unii dintre cei mai mari exportatori de fructe si legume din Europa.

Pentru mai multe detalii legate de participare si agenda evenimentului puteti scrie la Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau puteti accesa:

http://www.inaq.ro/Conferinta_GlobalGAP.pdf

Formular de inregistrare poate fi accesat aici:

http://www.inaq.ro/Formular_inregistrare.pdf

Dupa completare, formularul se va transmite pe adresa de email Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau pe fax: 021 242 95 21 / 021 242 95 23

Conferinta este organizata de compania EWA‐BIS INTERNATIONAL impreuna cu partenerul sau principal, INAQ Consulting, si este sustinuta de:

Partenerii: PRO Agro, Camera de Comert si Industrie Francezo-Romana si Camera de Comert Romano-Olandeza.

Sponsorii principali: Bureau Veritas, Toyota, Ferma Stoian, Rina Group.

Partenerii media: Ferma Media Group, Info Ferma, Info Aliment, Ziare.com, business 24.ro, Lumea Satului si Agro TV.


Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Copyrights © Lumea Satului

Redacţia:

Str. Moineşti nr. 12, Bl. 204, Sc. A, Ap. 4, sector 6, Bucureşti.
Pentru corespondenţă: OP 16, CP 39.
Tel/fax.: 021.311.37.11;
ISSN 1841-5148

Marketing, abonamente, difuzare
Tel: 031.410.07.45
- Nicusor Oprea Banu – 0752.150.146, 0722.271.338;

Compartiment financiar
– dr. Niculae Simion – 0741.217.627

Editura: ALT PRESS TOUR Bucureşti