Victor Ponta: România are un interes special pentru eficienţa energetică
- Scris de Lumea Satului
- Publicat în Mediu, energii alternative
Premierul Victor Ponta a exprimat marţi, la Copenhaga, interesul României pentru a îmbunătăţi eficienţa energetică, arătând că ţara noastră ocupă ultimul loc la acest capitol, în timp ce Danemarca se clasează pe primul loc.
Întrebat într-o conferinţă de presă comună cu premierul danez dacă investitorii din Danemarca sunt interesaţi de România, şeful Executivului a răspuns afirmativ, precizând că i-a asigurat pe oamenii de afaceri de la Copenhaga că România a devenit o ţară stabilă şi predictibilă.
"Cu siguranţă sunt interesate (companiile), dar mediul de afaceri danez este obişnuit cu transparenţa şi cu o legislaţie stabilă şi primul lucru de care i-am asigurat a fost că România este o ţară stabilă, predictibilă în ceea ce priveşte politica şi legislaţia", a afirmat premierul Victor Ponta.
El a susţinut că Executivul de la Bucureşti are strategii pentru a convinge companiile daneze să investească în energie şi agricultură.
"Avem un interes special pentru eficienţa energetică. Vă voi da un exemplu important: Danemarca şi România sunt printre primele state europene în ceea ce priveşte independenţa energetică, ceea ce este un aspect foarte bun pentru ambele state, dar în ceea ce priveşte eficienţa energetică Danemarca e pe primul loc iar România pe ultimul - aici e diferenţa uriaşă şi suntem optimişti că unii dintre şefii companiilor cu care m-am întâlnit astăzi vor continua să investească în România, alţii vor demara noi investiţii", a declarat premierul Victor Ponta.
Primul-ministru s-a întâlnit la Copenhaga cu reprezentanţi ai comunităţii de afaceri daneze.
Guvernul României a anunţat că îşi doreşte lansarea unui Parteneriat între cele două state, pentru intensificarea cooperării strânse în vederea reluării creşterii economice şi creării de noi locuri de muncă, obiectiv promovat intens de Danemarca în perioada în care a asigurat preşedinţia rotativă a Uniunii Europene în 2012 şi la care România a aderat cu entuziasm.
Obiectivele principale ale relaţiilor dintre cele două state vizează creşterea cooperării economice dintre Regatul Danemarcei şi România prin diversificarea comerţului bilateral şi pe terţe pieţe, cu focalizare pe tehnologii şi produse ecologice, creşterea reciprocă a investiţiilor, iniţierea de proiecte şi programe comune de cercetare pentru tehnologii ecologice, transferul de tehnologie către România, în domenii în care Danemarca deţine know-how.
Sursa: AGERPRES
Articole înrudite
- Proiecte de top din domeniul energiei regenerabile
- Mesajele ascunse din apă
- Reactoarele 3 și 4, plătite de consumatori
- Eficiența energetică. Prioritate zero pentru România
- Premierul Ponta: Ideea noastră de a reduce TVA la 9% la o serie de alimente - un obiectiv politic
- Victor Ponta: Importatorii de alimente şi competitorii producătorilor români sunt în spatele scandalului din industria alimentară
- Ponta: Mă gândesc să reorganizăm ANPC, ANSVSA şi Inspecţia Sanitară într-o singură instituţie
- Premierul Victor Ponta: Agricultura ecologică reprezintă un mare avantaj pentru consumatorul european
- Principiul coeziunii nu a fost abandonat în UE, dar "face paşi înapoi", consideră premierul Ponta
- TVA de 9% pentru pâine, proiect-pilot de la 1 iulie
Articole recente - Lumea Satului
- Aplicarea ștampilei pe documente este voluntară și nu obligatorie
- În căutarea drumului
- Сorteva Agriscience va extinde stația de condiționare pentru semințe de floarea-soarelui din România
- Calea globalizării
- Asociația Comunelor din România devine Promotor al inițiativei de înființare a Unităților de Achiziții Publice Centralizate la nivel local
- A fost semnat ordinul de începere a lucrărilor la cel mai mare proiect rutier din Prahova
- A început sezonul pentru prepararea siropului de păpădie
- Pixxaro™ Super - Inovația cu cel mai larg spectru de buruieni dicotiledonate anuale și perene combătute din cultura de cereale păioase
- Proiect de 6,7 milioane euro pentru stațiunea Borsec
- Beneficiarii sprijinului forfetar pot solicita AFIR suspendarea contractului ca urmare a efectelor pandemiei de COVID-19