Web Banner Nuseed 300 x 100 px
update 26 Jan 2023

Încălzirea cu lemn de foc la țară și cea în sistem centralizat, la aproximativ același preț

Foto: inostrio.ro Foto: inostrio.ro

Încălzirea cu lemn de foc la țară și cea în sistem centralizat sunt comparabile ca preț, costând, în medie, 1.200-1.500 lei/iarnă, a declarat, marți, directorul general al Romsilva, Ciprian Pahonțu, într-o conferință pe teme de energie.

"Am făcut simulări. Încălzirea cu lemnul de foc sau cu RADET sunt comparabile, ca preț. Se ridică la 1.200 — 1.500 lei. Încălzirea cu lemne necesită o depozitare, o tăiere, introducere într-o sobă de teracotă sau, mai modern, există aceste sobe cu randamente foarte bune și cu gazeificare..Pe de altă parte sunt și avantaje când miroase așa un pic a rășină în cameră", a spus Pahonțu.

El a precizat că Romsilva vinde lemn de foc cu 153 de lei pe metru cub, în timp ce în sectorul privat prețul poate depăși 400 lei.

"Nu există reglementare a prețului de lemn de foc pe piața privată. Este opțiunea agenților economici privați la ce preț și în ce condiții de eficiență vând. Romsilva face niște eforturi să aducem la un preț bun, de 153 lei. Noi deținem undeva la mai puțin de 8% din piață. Ca populația să cumpere lemn de foc trebuie să se adreseze ocolului silvic din zona unde stă", a mai spus directorul general al Romsilva, la o conferință organizată de Focus Energetic.

Sursa: AGERPRES