Produse noi pentru fermierii iscusiți
Cu ocazia lansării noului „Portofoliu iscusit“, ediția 2019, compania Alcedo a reunit sute de fermieri în cadrul unui simpozion pentru a le prezenta oferta comercială din acest an. Potrivit reprezentanților companiei, noua gamă înseamnă un pachet de produse și servicii capabil să satisfacă toate cerințele tehnologice la nivel de fermă.
Categoria „Semințe iscusite“ este reprezentată de soiuri și hibrizi performanți, iar „Îngrășăminte iscusite“ înseamnă un portofoliu complet, format din produse de bază, de ultimă generație, îngrășăminte starter, foliare, precum și biostimulatori. În toamnă, lipsa de umiditate din sol a condus la o răsărire întârziată a culturilor păioase, în special la grâu, chiar și în lunile decembrie-ianuarie. În primăvară, odată cu încălzirea vremii, aceste culturi vor fi invadate de buruieni, iar dacă fermierii nu vor aplica ierbicide, în mod sigur acestea vor ridica probleme. Potrivit specialiștilor companiei, pentru a evita îmburuienarea suprafețelor se recomandă aplicarea noului produs din portofoliu JOYSTICK.
„În acest sezon avem un portofoliu extrem de variat, complet, care acoperă principalele culturi de câmp din România, fie că vorbim de cereale păioase, porumb, floarea-soarelui, rapiță sau alte culturi speciale. Tot ciclul de vegetație este acoperit de produse pentru protecția plantelor. De asemenea, avem și patru tipuri de îngrășăminte din gama proprie, precum cele de bază, microgranulate, dar și foliare la care am adăugat biostimulatori. La fungicide avem opt produse noi, iar în gama de erbicide regăsim JOYSTICK și FENOVA SUPER“, spune Gabriela Rizescu, director de marketing în cadrul companiei Alcedo.
Un plus de producție la recoltat
În prezent, culturile de grâu și de orz monitorizate de Alcedo prezintă un procent de plante răsărite de peste 60%, vestea bună adusă de președintele companiei, Vicențiu Cremeneanu, fiind aceea că nu au fost depistate încă plante pierite sau boabe mucegăite. Oficialul companiei i-a sfătuit pe invitați să fertilizeze cele două tipuri de culturi agricole în sistem fazial și să nu aplice cantități importante de produs încă de la început. Acest fapt, mai spune el, va genera un plus de producție la recoltat.
„Suntem în februarie. O bună parte din culturile de toamnă, și mă refer aici în primul rând la orz și la grâu, nu sunt răsărite, bineînțeles, așa cum ne-am fi dorit noi, la această dată. Pot să vă spun că, din monitorizările efectuate, avem astăzi un procent de plante răsărite de grâu și de orz de peste 60 la sută. Solul nostru este unul bogat, nu avem soluri care sunt inerte, cultivăm în soluri care au un conținut de materie organică. Din punctul meu de vedere, trebuie să avem grijă ca fertilizarea să se desfășoare fazial, chiar dacă distanța între aplicări este mai mică, aplicăm unei plante care este în curs de creștere, iar asta ne va aduce un plus“, explică președintele companiei Vicențiu Cremeneanu.
Tot președintele companiei le-a mai spus celor prezenți la eveniment că investițiile fermierilor, în perioada următoare, trebuie să se concentreze atât pe consolidarea, cât și pe stabilitatea fermelor.
Ruxandra HĂBEANU
MAI JOS REPORTAJUL VIDEO
- Articol precedent: Noutăți pentru fermieri de la BASF
- Articolul următor: Fermierii campioni la porumb din județul Timiș