Adama Sultan iulie 2020
update 8 Jul 2020

Greenpeace promovează agricultura ecologică

Pe data de 16 octombrie, de Ziua Internațională a  Alimentației Greenpeace România lansează raportul „Cele 7 principii ale agriculturii ecologice“, un document manifest despre nevoia unei schimbări în felul în care hrana este produsă și consumată.

 Cu această ocazie organizația atrage atenția asupra faptului că alimentația ecologică și produsele locale sunt la îndemâna oricui, că hrana înseamnă viață, iar organismul nostru este susținut de ceea ce cultivăm și mâncăm. Viziunea Greenpeace urmărește să demonstreze că există alternative la agricultura industrială, promovând în același timp producătorii locali și beneficiarii agriculturii ecologice.

În acest sens, vineri 16 octombrie, de la ora 11.00, la Dianei 4, Greenpeace va sărbători Ziua Internațională a Alimentației alături de producători locali de fructe și legume, bloggeri din zona food și chef Tobias Fetz, bucătar cu o stea Michelin, specialiști în domeniul agriculturii ecologice, presă și consumatori pentru a încuraja alimentația bazată pe o agricultură ecologică, desfășurată  în apropierea consumatorului final, fără pesticide, care produce alimente diversificate pe plan local, prin tehnici care nu afecteze mediul.