Proiectul „Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienți” a continuat seria reuniunilor zonale, la Târgu Jiu
În continuarea reuniunilor zonale de lucru, miercuri, 26 iulie 2023, a avut loc reuniunea de informare intitulată „Gunoiul de grajd – bunăstare pentru fermieri! Măsuri locale pentru dezvoltarea agriculturii și protecția apelor” pentru județele Gorj și Mehedinți.
Autoritățile locale au deschis acest eveniment organizat de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, prin Unitatea de Management a Proiectului “Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienți” (UMP CIPN), la care reprezentanții UMP CIPN au oferit reprezentanților primăriilor din cele două județe informații concrete despre evoluția acestui proiect, printre care rezultatele monitorizării ex-post a investițiilor privind realizarea platformelor comunale pentru colectarea şi depozitarea gunoiului de grajd, cu efecte pozitive în gestionarea integrată a azotului şi reducerea emisiilor de azot la nivel de fermă.
În contextul provocărilor legate de revizuirea Codului de Bune Practici Agricole, au fost comunicate oportunitățile despre investițiile viitoare pentru UAT-uri și pentru modernizarea fermelor, ca urmare a viitoarelor finanțări disponibile din PNRR.
Despre situația calității apelor din județele Gorj și Mehedinți a adus informații Administrația Bazinală de Apă Jiu, cu date privind nivelul poluării cu nitrați și măsurile necesare protecției apelor din această zonă. În continuare, reprezentantul APIA Gorj a prezentat reguli simple pentru respectarea normelor de condiționalitate.
Au fost reluate și chestiunile legate de provocările pe care Directiva Nitrați le adresează fermierilor. Între acestea, Help-desk-ul, transferul de informații printr-un sistem de tip rețea și fermierii model ca factori de diseminare a informațiilor, alături de campania de informare publică și celelalte evenimente ale proiectului.
Sursa: apanoastra.ro
poluare, nutrienti, poluare cu nutrienti, control integrat, Targu Jiu
- Articol precedent: Perseidele. Pe 12 august vom putea vedea și 100 de meteori pe oră
- Articolul următor: Mai multe precipitații printr-o tehnologie digitalizată de origine franceză