Fitosanitar 16 Martie 2023, 17:31

Noi produse pentru protecția plantelor lansate de Corteva Agriscience

Scris de

După mai bine de doi ani și jumătate, compania Corteva Agriscience a organizat primul eveniment fastuos la care au participat în jur de 350 de fermieri veniți la București din toate colțurile țării. Motivul? Lansarea a trei noi produse, două erbicide și un fungicid, ce promit culturi mai sănătoase și producții mai bogate.

Viballa

Dornici să afle noutăți, fermierii au asistat la multiple prezentări realizate de specialiștii Corteva Agriscince, atât din țară, cât și din străinătate, care au evidențiat modul în care noile produse pot acționa în culturile de floarea-soarelui, porumb sau cereale.

Primul produs lansat, Viballa, este un erbicid postemergent destinat utilizării în culturile de floarea-soarelui pentru combaterea unui spectru larg de buruieni cu frunză lată. Conține substanța activă halauxifen-metil Arylex active, moleculele ce sunt absorbite rapid de celulele plantei, unde erbicidul imită hormonii naturali prin legarea de receptorii de auxină specifici nucleului și declanșează pierderea funcției normale de creștere. În doar câteva ore, până la câteva zile de la aplicare, simptomele vizuale apar și continuă să se dezvolte, ducând la moartea buruienilor sensibile în câteva săptămâni de la aplicare. Poate fi aplicat de la stadiul de dezvoltare a culturii de floarea-soarelui, 4 frunze, până la stadiul de inflorescență abia vizibilă între frunzele tinere.

„Pentru noi este un moment special deoarece lansăm trei noi produse extrem de importante. Viballa este unul dintre ele și se adresează culturii de floarea-soarelui, având conceptul Arylex activ și rezolvând probleme din cultură pe care ale concepte nu reușesc. Mă refer aici la combaterea ambrosiei în toate stadiile de dezvoltare, precum și a cânepii, a amaranthusului și chenopodiumului, adică exact acele buruieni problemă ce nu pot fi combătute cu alte produse. Aplicarea lui între 4 și 8-10 frunze va rezolva probleme din cultura de floarea-soarelui“, a declarat Jean Ionescu, director general Corteva Agriscience România & Republica Moldova.

Principal Forte

Al doilea produs lansat a fost Principal Forte, un erbicid selectiv pentru combaterea în postemergență a buruienilor graminee și buruienilor cu frunză lată, anuale și perene în cultura de porumb. Aplicarea singulară ca erbicid postemergent în culturile de porumb reprezintă o alternativă eficientă a combaterii buruienilor înainte de semănat și în preemergență și, de regulă, nu necesită protecție suplimentară în perioada de vegetație. Semnele vizuale ale acțiunii produsului în combaterea buruienilor dicotiledonate (inhibarea creșterii, ofilirea, deformarea, decolorarea, necroza) pot fi observate la 3-7 zile după aplicare, în dependență de condițiile climatice. Căldura și umezeala sporesc performanța erbicidului, în timp ce timpul rece și uscat le întârzie activitatea și apariția simptomelor.

„Al doilea produs lansat este un erbicid dedicat culturii porumbului, Principal Forte. Este singurul erbicid cu o concentrație importantă de dicamba, mai exact

245 g/ha, împreună cu 30 g nicosulforon, 15 g de rimsulfuron și un safener care îl face inactiv pentru planta de cultură până în 9 frunze. Adică pentru porumb este o selectivitate excepțională, de aceea spunem că este erbicidul complex în postemergență care va deveni produsul lider pentru această cultură“, a mai declarat directorul companiei, domnul Jean Ionescu.

Verben

Despre Verben deja au auzit mulți fermieri, fiind utilizat pe cca 100.000 ha de cereale. Este un fungicid cu spectru larg de combatere a bolilor specifice culturilor de cereale și are acțiune curativă și preventivă. Este omologat pentru toate culturile de cereale păioase (secară, triticale, ovăz și grâu), combătând cele mai păgubitoare boli foliare, iar momentul de aplicate țintit în T1 ajută la combaterea celor mai agresive boli: Septoria tritici – Septorioza, Pseudocercosporella herpotrichoides – Pătarea în ochi, Erysiphe graminis – Făinarea.

„Verben, numărul 1 în T1, după cum spunem despre acestui produs, este un fungicid excepțional, un amestec de proquinazid și prothioconazol care combate excelent tot spectrul de boli din culturile de cereale, începând de la făinare și terminând cu septoriozele. Este soluția cea mai versatilă din piață și care, într-un timp foarte scurt, va deveni fungicidul numărul 1 deoarece este un produs superior tuturor celor care se folosesc la ora actuală în T1 și T2“, a mai punctat Jean Ionescu.

Întrebată cum ar caracteriza cele trei noi produse, doamna Maria Cîrjă a afirmat: „Viballa este erbicidul de aur în cultura de floarea-soarelui; Principal Forte, erbicidul de neînlocuit în cultura de porumb, iar Verben este numărul 1 în T1!“

Așadar, pe lângă noi hibrizi lansați în fiecare an, compania Corteva Agriscience aduce mereu în atenția fermierilor noi produse care să susțină sămânța și să le ofere producții record.

Larissa DINU


Media

Vizualizari 675
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Copyrights © Lumea Satului

Redacţia:

Str. Moineşti nr. 12, Bl. 204, Sc. A, Ap. 4, sector 6, Bucureşti.
Pentru corespondenţă: OP 16, CP 39.
Tel/fax.: 021.311.37.11;
ISSN 1841-5148

Marketing, abonamente, difuzare
Tel: 031.410.07.45
- Nicusor Oprea Banu – 0752.150.146, 0722.271.338;

Compartiment financiar
– dr. Niculae Simion – 0741.217.627

Editura: ALT PRESS TOUR Bucureşti