KWS Semințe a lansat programul de digitalizare a activității agricole, dedicat fermierilor din România

KWS Semințe a lansat programul de digitalizare a activității agricole, dedicat fermierilor din România, în scopul gestionării optimizate a fermelor și monitorizării cât mai precise a culturilor.
Din 2018, KWS Semințe propune partenerilor locali trecerea la o nouă eră agricolă, prin digitalizarea operațiunilor din fermă. Astfel, compania pune la dispoziția fermierilor români două servicii conexe, dedicate managementului modern și performant al culturilor și al tuturor activităților din fermă, ambele utilizând mediul digital. Ca urmare, aceștia pot beneficia de un soft de gestiune al fermei, dezvoltat împreună cu AgroVIR, și de o aplicație pentru monitorizarea culturilor, bazată pe informații colectate prin scanare aeriană, proiect desfășurat de KWS Semințe împreună partenerii specializați LA ORIZONT și AGREMO.
Prin utilizarea softului de gestiune a fermelor se obține o mai bună structurare a datelor despre activitățile și procesele din fermă, privind parcelele, utilajele, angajații etc. Fermierii au acces rapid și simplu la informații complete, ceea ce le permite crearea unei imagini de ansamblu asupra ciclului de producție, prin generarea de rapoarte și analize, dar și o cunoaștere în detaliu a fiecărei etape în parte și a resurselor utilizate.
Acest soft propus de KWS Semințe reprezintă un mijloc modern și facil de creștere a ratei de profitabilitate a business-urilor agricole din România. Prin acest nou pas făcut alături de fermierii români, KWS Semințe își consolidează statutul de partener de încredere, capabil să se adapteze cerințelor pieței și evoluției acesteia.
A doua componentă a programului de digitalizare desfășurat de KWS Semințe este reprezentată de programul-pilot de monitorizare a terenurilor cultivate cu porumb KWS prin scanare aeriană. Prin acesta, KWS Semințe vine în sprijinul fermierilor români nu doar cu cele mai avansate soluții din domeniul genetic, ci și cu metode moderne de analiză, măsurare și diagnosticare a stării agronomice și fitosanitare a culturilor. Aceste analize sunt focalizate pe trei etape majore ale dezvoltării culturilor, monitorizarea oferind informații despre eficiența semănatului, necesarul de nutrienți și nivelul de îmburuienare, gradul de stres al culturilor etc., iar în urma analizei se poate realiza o estimare precisă a producției.
Soluția digitală prezentată sprijină fermierii să ia decizii bine documentate, cu o cunoaștere aprofundată a evoluției culturii. Aplicația oferă date care permit calculul pierderilor la semănat, stabilirea necesităților de replantare, evaluarea pagubelor produse de factorii climatici sau dăunători, planificarea recoltării etc. Este un instrument util în special fermelor cu suprafețe mari, care pot economisi sume importante în fiecare an.
„În domeniul agricol, informația înseamnă putere și, de asemenea, informația înseamnă bani. Deciziile pe care trebuie să le ia fermerii diferă de la sezon la sezon, de aceea este nevoie ca aceștia să dispună de date actualizate în etapele cruciale de dezvoltare a culturilor. Partenerii noștri nu pot fi prezenți 24 de ore pe fiecare parcelă de teren, de aceea este nevoie de o monitorizare automatizată care poate oferi un raport complet asupra evoluției culturii. În baza acestora, fermierii vor putea să intervină eficient în culturi. Considerăm că rezultatele analizelor aeriene vor fi foarte interesante și pentru membrii Departamentelor de Cercetare, Management al Produsului și Vânzări din cadrul KWS, în baza acestor date ne vom putea îmbunătăți oferta și recomandările pentru a răspunde tot mai bine specificului fiecărei ferme în parte”, a declarat Doriana Nițu, Director General KWS Semințe.
KWS Semințe a selectat ferme din vestul, sudul și sud-estul țării pentru a face parte din proiectul-pilot, urmând ca în anii viitori să beneficieze de integrarea în acest program fermieri din întreaga Românie.
Programul se desfășoară în parteneriat cu LA ORIZONT, companie specializată în scanarea aeriană a culturilor cu ajutorul dronelor, și AGREMO, companie care oferă analiza informațiilor obținute în urma survolurilor și a colectării datelor.
Despre KWS Semințe
KWS Semințe, subsidiară a Grupului german KWS Saat SE, se află în topul primilor trei producători din domeniul semințelor din România. Compania este activă pe piața locală din anul 2002, bucurându-se în prezent de o echipă motivată și profesionistă, care a crescut în aproape 15 ani la peste 125 angajați.
Cu o prezență remarcabilă în peste 70 de țări din lume, KWS pune accentul pe cercetare, evoluție și performanță, ducând mai departe vasta experiență în domeniul ameliorării genetice. Astfel, KWS s-a dovedit întotdeauna a fi partener apropiat și de încredere al fermierului de pretutindeni.
De peste 150 de ani, compania KWS își aduce permanenta contribuție la susținerea fiecărui fermier cu soluții inovative și personalizate pentru recolte performante, profitabile, independență și prosperitate pe termen lung.
Despre AgroVIR
AgroVIR este un actor important pe piaţa de gestiune agricolă regională, fiind unul dintre reprezentanţii soluţiilor inovatoare de pe piaţa locală. Softul omonim a fost dezvoltat de ingineri agronomi, de aceea reprezintă soluția optimă pentru domeniul agricol, răspunzând cerințelor specifice și nevoilor semnalate de businessurile din această arie economică.
Despre AGREMO
AGREMO oferă soluții bazate pe tehnologia Cloud Computing și folosește date colectate prin scanarea terenurilor cu ajutorul dronelor în scopul îmbunătățirii proceselor agricole. Cu ajutorul rapoartelor AGREMO, consultanții, fermerii, precum și furnizorii de semințe și input-uri pot planifica, monitoriza și analiza activitățile agricole și pot ști ce se întâmplă în cultură la orice moment din sezonul agricol. Până acum, AGREMO a realizat analize pe 90 de tipuri de plante, printre care porumb, soia, arbori, cartofi.
Despre LA ORIZONT
LA ORIZONT s-a remarcat în zona profesională a serviciilor de scanare aeriană, acționând cu echipamente specializate în 4 domenii de intervenție: Agricultură de Precizie, Inspecție și Detecție, Faună și Mediu, Publicitate și Media. Utilizând tehnologie de ultimă generație (drone multirotor, avioane ULM, camere RGB, multispectrale și termice), capabilă de a scana mii de hectare într-o singură zi și a atinge rezoluții de 1,2 cm/pixel, compania a inclus în portofoliul său de parteneri companii multinaționale lidere în furnizarea de input-uri în agricultură, societăți de asigurare, institute de cercetare, facultăți și organizații neguvernamentale de talie mondială.
Pentru mai multe detalii: Violeta Niculae, Director Strategie şi Inovare KWS Semințe –
Romania, fermieri, activitati agricole, KWS
- Articol precedent: CREȘTE UNIUNEA COOPERATIVELOR DIN SECTORUL VEGETAL (UNCSV)
- Articolul următor: Noi demersuri ale ANSVSA pentru facilitarea exporturilor de produse agroalimentare românești în China