Hrănește cultura corect și vei fi răsplătit!
SC MIFALCHIM GROUP SRL, prin colectivul de cercetare-inovare, pe parcursul perioadei 2013-2017 a fost preocupată de obținerea unor fertilizanți și amendamente punând în valoare caracteristicile tehnice și calitățile microelementelor principale azot și sulf, acesta din urmă asigurând o metabolizare superioară a azotului și transformarea lui în formă proteică. Se știe că randamentul în culturi a azotului implicat în diverse formulări de îngrășăminte azotoase precum Ureea 46%N, Azotatul de Amoniu, Npk 15-15-15, Npk 16-16-16 etc. este cuprins între 35-37%, situație ce se schimbă total introducând în ecuație microelementul sulf în diverse proporții. Astfel a fost conceput, obținut și atestat RO – Îngrășământul Azosulf Uree, ce conține 38% N și 15% S, produs granulat peliculizat mecanic cu fungicidul Sulfomat 80 PU și care se utilizează sub această formă fazial în perioada de toamnă, în doză de 100 kg/ha (se obține dezvoltarea plantei asigurându-se o rezistență deosebită rădăcinii pentru perioada de iarnă) și sfârșit de iarnă, în doză de 150 kg/ha (sunt îndepărtate mucegaiurile din mustul zăpezii, asigurându-se și o protecție fitosanitară) pentru culturile de grâu și rapiță sau primăvara, sub formă de soluție (tratament foliar 15-20 l/ha – produsul are o solubilizare foarte bună) pentru culturile de grâu, rapiță, sfeclă de zahăr, cartof, tomate, pomicultură, legumicultură, viticultură, având efect de stimulator de vegetație, și asigurându-se o bună fotosinteză.
RO – Îngrășământ Azosulfocalcica tip „MIF“ este un fertilizant ce are în compoziție 12% S, 2% Ca, 4% N și, prin metabolizarea superioară a azotului, se obține un randament al acestuia la peste 7%, asigurându-se o fotosinteză de foarte bună calitate datorată transformării azotului în formă proteică. Amendarea culturilor cu RO – Îngrășământ Azosulfocalcica se realizează foliar, utilizându-se o concentrație de 2% (doza 2 l/100 l soluție) și fiind un foarte bun stimulator de vegetație pentru plantațiile de pomicultură, viticultură și legumicultură. O utilizare foarte importantă o propunem culturilor de câmp, grâu, rapiță, floarea-soarelui, porumb, sfeclă de zahăr, cartof, tomate, ceapă, usturoi, ardei, vinete, culturi ce au nevoie de aport de azot și din care, prin metabolizarea superioară de către sulf, se obține proteină indispensabilă hrănirii culturilor și plantațiilor. Introducându-se și microelementul calciu, se obțin rezultate ce asigură o dezvoltare optimă a rădăcinii, tulpinii (rezistența tijei culturilor de păioase și rapiță la curenții de aer și la precipitații puternice); sulful, calciul și azotul, în formularea prezentă, sunt microelementele care, prin metabolizare, asigură o fotosinteză superioară, implicit obținându-se recolte sporite și cu calități deosebite ale conținutului de gluten și ulei. În plantațiile de viticultură și pomicultură RO – Îngrășământul Azosulfocalcica tip „MIF“ se utilizează după formarea frunzei, după formarea fructelor (bob de piper) și în pârgul fructelor, fiind un foarte bun stimulator de vegetație, un efect deosebit având în obținerea unei pulpe viguroase și a unei membrane rezistente la insecte, intemperii și condiții de depozitare.
RO – Îngrășământul Azosulfocalcica tip „MIF“ este un fertilizant cu rol de stimulator de vegetație ce are la baza formulării chimice utilizarea Polisulfurii de calciu, care este un produs de uz fitosanitar cu calități de fungicid, insecticid, acaricid și care, asociată cu azotul din uree, a format un produs utilizabil în culturile agricole, asigurând atât hrană proteică, cât și protecție asupra factorilor de mediu și a patogenilor ce agresează plantațiile agricole, horticole și legumicole.
Toate elementele informative ce sunt necesare utilizării RO - Îngrășământ Azosulfocalcica tip „MIF” sunt redate detaliat pe eticheta ce însoțește produsul către consumatorul final.
Revista Lumea Satului nr. 10, 16-31 mai 2017 – pag. 18
- Articol precedent: Banca de semințe de la Tâncăbești, un proiect al Institutului de Stat pentru Testarea și Înregistrarea Soiurilor
- Articolul următor: Secretele unei livezi fără stres