update 3 Feb 2023

Peste 200 de fermieri așteptați la Conferința Interjudețeană de Agricultură Botoșani-Suceava

Clubul Fermierilor AGRALIM invită fermierii și antreprenorii din nordul țării pe 23 februarie 2017, la Cinema Unirea, la cel mai important eveniment de agribusiness din zonă, Conferința Interjudețeană de Agricultură Botoșani-Suceava. Manifestarea urmăreşte să ofere o viziune amănunţită asupra situaţiei agriculturii din cele două judeţe şi să ofere mediului antreprenorial și autorităților locale și centrale prilejul de a discuta punctual problemele cu care s-au confruntat fermierii în 2016 şi modalităţi privind soluţionarea lor în 2017.

„Compania ABplus Events și Clubul Fermierilor AGRALIM sprijină dialogul dintre antreprenorii din agricultură, companii si decidenţii politici şi administrativi de la nivel central și local. Conferinţele Interjudeţene de Agricultură sunt evenimente de o zi, ce iau forma unor prezentări tematice susținute de companiile specializate în sectorul agricol și de reprezentanţii instituţiilor de profil de la nivel central şi local. Printre temele ce vor fi abordate se numără: anul 2016 – premize şi factori ce pot contribui la dezvoltarea agriculturii locale în 2017; priorităţi legislative pentru 2017 în ceea ce priveşte agricultura; noutăţi 2017 privind aprobarea proiectelor cu finanţare europeană; noutăţi 2017 privind acordarea subvenţiilor în sectorul vegetal şi zootehnic; formele asociative şi rolul lor în dezvoltarea fermierilor. Bugete alocate în 2017 pentru sprijinul formelor asociative. Conferințele Interjudețene de Agricultură deschid seria de evenimente organizate în cadrul Clubului Fermierilor AGRALIM în 2017, care continuă pe 14 iulie cu Întâlnirea Anuală a Fermierilor din Regiunea de Nord – Est și 1 – 3 septembrie cu Târgul pentru Fermieri AGRALIM – cel mai mare eveniment agrar din Moldova”, a declarat Florin MINDIRIGIU, CEO ABplus Events, organizatorul evenimentului.

Printre invitații se seamă ai Conferinței Interjudețeană de Agricultură Botoșani-Suceava se numără: Paul Eduard Kmen (director general adjunct Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură), Sorin Minciună (director general adjunct la Centrul Regional pentru Finanțarea Investițiilor Rurale 1 Nord-Est Iași), ing. Cristian Delibaș (directorul executiv al Direcției pentru Agricultură a județului Botoșani), Haralambie Duțu (director executiv la Direcția pentru Agricultură a județului Suceava), ing. Dragoș Juravle (șef birou OARZ Suceava), Iacob Vasile Caciur (director executiv la Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură Suceava), Liviu Stelian Zaharia (director executiv la Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură Botoșani), si ing. Ionel Nistor (Șef serviciu Centrul Regional de Zootehnie 1 NORD-EST).

„De fiecare dată, prilejul de a fi alături de producătorii agricoli ne onorează pe noi, ca instituție. Conferința Interjudețeană de Agricultură Botoșani-Suceava, organizată pe 23 februarie, la Cinema Unirea ne ajută să venim în sprijinul agricultorilor, de a fi alături de ei, de a lua pulsul agriculturii și a fi în dialog constructiv cu fermierii. Am mai spus-o și repet, dialogul cu oamenii este cheia succesului în orice domeniu, dar mai ales în agricultură. Conferința va fi un bun prilej pentru a face o retrospectivă a anului trecut și pentru a discuta premisele și factorii ce vor influența domeniul agricol în 2017. Vom prezenta și programul pentru agricultură al instituției, cu ce vom veni în sprijinul fermierilor în acest an. 2016 a fost un an atipic din punct de vedere meteorologic și dificil pentru agricultura județului pe care îl reprezentăm. Vă așteptăm la Conferința Interjudețeană de Agricultură Botosani-Suceava”, a declarat ing. Cristian Delibaș, directorul executiv al Direcției pentru Agricultură a județului Botoșani.

„Conferința Interjudețeană de Agricultură Botoșani-Suceava este un eveniment deosebit de important deoarece se oferă posibilitatea unor schimburi de informații utile între fermieri, antreprenori, care reprezintă mediul de afaceri din sectorul agricol, și autoritățile competente. Cu ocazia acestui important eveniment de agribusiness, vom face o retrospectivă a anului precedent, a realizărilor la nivelul județului Suceava. Vom discuta însă și problemele pe care le-am întâmpinat în 2016 și vom trece în revistă și aspecte ce țin de cercetarea științifică agricolă din județul Suceava. Anul 2016 pentru agricultura din Suceava a fost potrivit, întrucât am fost afectați de precipații însemnate în toamnă, am avut secetă în perioada de vară. Dar, luat per ansamblu, îl considerăm un an de mijloc. Vă așteptăm pe 23 februarie, la Cinema Unirea în Botoșani”, spune Haralambie Duțu, directorul executiv al Direcției pentru Agricultură a județului Suceava.

Înscrierile la eveniment se pot realiza direct pe site-ul www.agri-events.ro.

Partener principal al evenimentului: Cronos Consulting, Sustinator: Groupama Asigurari.

În cadrul evenimentului, vor susține prezentări companiile Groupama Asigurari, Cronos Consulting, Grundfos Pompe Romania, Safety Broker, Media Rom Grup, Grain Bags și Impar.

Articole recente - Lumea Satului