reclama Nusees
update 7 Dec 2022

Campania De vorbă cu fermierii din Moldova la final

ABplus Events, în parteneriat cu Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), a organizat în perioada 8 aprilie – 15 mai campania De vorbă cu fermierii din Moldova, care a avut ca obiectiv diseminarea informațiilor despre evenimentele AGRALIM și proiectele Agenției APIA în regiunea de Nord-Est. Campania s-a desfășurat în toate centrele locale și județene din cele șase județe din Moldova, însumând în total 53 de centre APIA.

 

    Fermierii prezenți în centrele APIA în perioada 8 aprilie – 15mai, au primit prima ediție a Ziarului AGRALIM și materiale informative ale Băncii Comerciale Carpatica, Volanpack – Fitokondi și APF Trade. În total au fost targetați 600 de fermieri în centrele județene și 9600 în cele locale.

 

     Campania De vorba cu fermierii din Moldova s-a desfășurat pe două coordonate:

-     amplasarea a șase standuri de prezentare și promovare a evenimentelor AGRALIM în centrele județene APIA din Iași, Botoșani, Suceava, Neamț, Bacău și Vaslui, cu personal permanent, în perioada 8 – 19 aprilie. Publicul vizat a fost format din fermieri care dețin peste 50 ha și/sau peste 100 capete animale;

-     diseminarea de materiale de informare în 47 centre locale APIA, în perioada 15 aprilie – 15 mai, către fermieri care dețin sub 50 de ha în exploatare.

 

     Totodată, fermierii au completat și un chestionar pe baza căruia au intrat automat în Tombola cu premii AGRALIM. Conform regulamentului, pe 25 mai a avut loc tragerea la sorți, prin intermediul site-ului random.org. Câștigătorii celor patru premii sunt:

-      CHIRITOAIU Cerasela - Mihaela, localitatea Stănilești, județul Vaslui – Premiu: 1 pachet FITOKONDI constând în 10 flacoane produs pentru condiționarea plantelor, tratament foliar pentru legume;

-      BARGA Elena, localitatea Mărgineni, județul Bacău – Premiu: 1 pachet AZOMUREȘ constând într-un sac de 500 kg de NPK 15-15-15, folosit în special ca îngrășământ de suprafață pentru culturile de cereale, porumb, grâu, sfeclă, legume, pășuni și livezi;

-      ARINTON Gheorghe, localitatea Mărăști, județul Bacău – Premiu: 1 pachet ROMVAC, constând în: RomIvermectin 1% (recomandat în combaterea endo și ectoparazitilor la bovine, ovine și porcine), RomAvermectim Plus, Rombendazol, Parakill, Romparasect, geantă, tricou, șapcă și pix personalizat;

-      ABOGĂTOAE Cristian, localitatea Sălcea, județul Suceava – Premiu: 1 pachet AGROLAND, constând în: 10 pui de curcă BIG 6 și Hybrid XL (se pretează și pentru creșterea în gospodărie), 2 hrănitoarea de 50 cm bare metal pentru pui mici, 1 bec cu infraroșu 250 W, 1 sac de 5 kg nutreț starter pui de curcă 1-4 săptămâni.

De asemenea, pe baza chestionarelor completate de fermieri, se va realiza și studiul Nevoile fermierilor din Moldova. Acesta va fi disponibil începând cu data de 3 iunie a.c. și va cuprinde informații despre: vechimea parcului de utilaje agricole, intenția de achiziție de noi utilaje agricole, criterii de decizie în alegerea culturilor agricole, gradul de utilizare al inputurilor în agricultură, intenția de achiziție de noi credite/leasing-uri, nevoile de finanțare, criteriile avute în vedere de fermieri în alegerea unei bănci. În acest sens au fost centralizate 600 de chestionare aplicate în centrele județene din regiune, în rândul fermierilor cu peste 50 de ha și/sau peste 100 de capete de animale.

 

     Campania De vorba cu fermierii din Moldova face parte din programul de acțiuni și evenimente AGRALIM 2013.Pentru detalii suplimentare despre evenimentele AGRALIM puteți contacta Managerul de proiect: Oana Luchian, telefon:0740117599,e-mail:Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Articole înrudite

Articole recente - Lumea Satului