Asociația Degustătorilor Autorizați din România – 20 de ani aniversari
- Scris de Lumea Satului
- Publicat în Comunicate
În perioada 28 februarie – 2 martie 2014, Asociația Degustătorilor Autorizați din România (ADAR) sărbătorește douăzeci de ani de la înființare. Evenimentul va avea loc la Hotel Palace din Sinaia în prezența celor 130 de membri.
ADAR s-a înființat în 1994, la inițiativa unor profesioniști entuziaști din domeniul vitivinicol. Din asociație fac parte degustători de vinuri și băuturi alcoolice atestați și autorizați. Obiectul de activitate al asociației îl constituie reunirea specialiștilor atestați – autorizați ca degustători - într-un cadru autorizat, menținerea în formă a degustătorilor de vin prin antrenamente trimestriale în zonele vitivinicole ale României, susținerea intereselor degustătorilor autorizați, organizarea și desfășurarea concursurilor de vinuri și băuturi alcoolice, organizarea de sesiuni tehnice, cursuri, instruiri care să asigure pregătirea și perfectionarea specialiștilor.
Un alt obiectiv fundamental al ADAR îl constituie actualizarea informațiilor din industria vinului: tehnologii moderne de fabricare, echipamente și materiale oenologice, dar, în primul rând, calitatea vinurilor obținute în toate regiunile viticole. Astfel, an de an, în fiecare trimestru, ADAR-ul organizează simpozioane în diferite podgorii, unde se stabilește câte o tematică pentru anumite categorii de vinuri. Fiecare producător - membru ADAR - aduce cu sine cele mai reprezentative vinuri din tematică, creându-se astfel premizele cunoașterii specificului anumitor terroir-uri, a condițiilor anului de recoltă, a “mâinii” oenologului și, nu în ultimul rând, a trend-ului în piață.
Membri ADAR pot deveni doar specialiştii (cu studii superioare sau medii) testaţi din punct de vedere al capacităţii senzoriale prin programul organizat de A.D.A.R. şi cărora li s-a atribuit calitatea de degustător autorizat de vinuri şi băuturi alcoolice (valabilitatea testării este de 5 ani); să fie specialişti din cercetare sau învăţământul superior; să fie producători de vin sau băuturi alcoolice, oenologi, chimişti analişti în vin, comercianţi de vin sau băuturi alcoolice, materiale şi utilaje oenologice.
ADAR s-a înființat în 1994, la inițiativa unor profesioniști entuziaști din domeniul vitivinicol. Din asociație fac parte degustători de vinuri și băuturi alcoolice atestați și autorizați. Obiectul de activitate al asociației îl constituie reunirea specialiștilor atestați – autorizați ca degustători - într-un cadru autorizat, menținerea în formă a degustătorilor de vin prin antrenamente trimestriale în zonele vitivinicole ale României, susținerea intereselor degustătorilor autorizați, organizarea și desfășurarea concursurilor de vinuri și băuturi alcoolice, organizarea de sesiuni tehnice, cursuri, instruiri care să asigure pregătirea și perfectionarea specialiștilor.
Un alt obiectiv fundamental al ADAR îl constituie actualizarea informațiilor din industria vinului: tehnologii moderne de fabricare, echipamente și materiale oenologice, dar, în primul rând, calitatea vinurilor obținute în toate regiunile viticole. Astfel, an de an, în fiecare trimestru, ADAR-ul organizează simpozioane în diferite podgorii, unde se stabilește câte o tematică pentru anumite categorii de vinuri. Fiecare producător - membru ADAR - aduce cu sine cele mai reprezentative vinuri din tematică, creându-se astfel premizele cunoașterii specificului anumitor terroir-uri, a condițiilor anului de recoltă, a “mâinii” oenologului și, nu în ultimul rând, a trend-ului în piață.
Membri ADAR pot deveni doar specialiştii (cu studii superioare sau medii) testaţi din punct de vedere al capacităţii senzoriale prin programul organizat de A.D.A.R. şi cărora li s-a atribuit calitatea de degustător autorizat de vinuri şi băuturi alcoolice (valabilitatea testării este de 5 ani); să fie specialişti din cercetare sau învăţământul superior; să fie producători de vin sau băuturi alcoolice, oenologi, chimişti analişti în vin, comercianţi de vin sau băuturi alcoolice, materiale şi utilaje oenologice.
www.adar.ro
contact:
Dan Boboc, Președinte ADAR
Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
contact:
Dan Boboc, Președinte ADAR
Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
Articole înrudite
-
Cine ar trebui să susțină financiar construirea unui brand național de țară al vinului?
in Actualitate -
„Piața vinului din România este foarte concurențială“
in Actualitate -
Top-ul vinurilor românești
in Agrotehnica -
Vinul artizanal
in Agrotehnica -
Gramma, povestea vinului din Vișan
in Agrotehnica -
Bogdan Anghel: „În ultimii 15 ani România a produs vinuri excepționale, dar este necesară construcția unui brand de țară“
in Agrotehnica -
Gala BASF. Vinurile câștigătoare în concursul „Povești cu vinuri românești“
in Actualitate -
Pe o piață a vinului de peste 406 milioane de euro, BASF România lansează a 7-a ediție a concursului dedicat industriei de profil
in Actualitate -
De ce pariază fermierul Ion Bălan pe viță-de-vie și vinuri
in Agrotehnica -
Vinul fierbinte al unei nopți de iarnă
in Social
Articole recente - Lumea Satului
- Plăți de peste 276 milioane de euro efectuate către beneficiarii FEADR, transmise spre decontare Comisiei Europene
- Clubul Fermierilor Români susține poziția Ministrului Agriculturii la Consiliul AGRI-FISH din Bruxelles privind măsurile necesare imediate de compensarea a pierderilor fermierilor est-europeni ca urmare a importurilor de cereale și oleaginoase din Uc
- RALF 7: Cei mai buni fermieri europeni vin la București, pe 25 și 26 mai
- Hibrizii de floarea-soarelui Pioneer®, performanță și stabilitate demonstrate
- Cine ar trebui să susțină financiar construirea unui brand național de țară al vinului?
- Pactul verde (II)
- Planul Național Strategic, pe înțelesul tuturor fermierilor
- ZURGĂLĂII DE LA BRUXELLES
- AFIR: Baza de date cu echipamente, mașini și utilaje va cuprinde doar elemente conforme cerințelor de mediu
- Serele hidroponice, capabile să îndeplinească cele mai diverse cerințe de producție