Imprimă această pagină
Comunicate 10 Iulie 2013, 14:31

PREZENTAREA ASOCIAŢIEI PRESEI AGRICOLE DIN ROMÂNIA • o premieră a jurnaliştilor agrarieni

Scris de

Ideea asocierii este evocată, adeseori, atunci când vine vorba despre agricultura României. De această dată, subiectul legat de asociere se transferă în zona jurnaliştilor care activează în presa agricolă. Motivul este reprezentat de apariţia primei structuri naţionale care reuneşte jurnalişti români, preocupaţi de agricultură şi dezvoltarea rurală şi de reflectarea, prin produse specifice, a activităţii din sfera agriculturii din România.

Discuţii despre necesitatea existenţei unei asociaţii de profil în România s-au purtat la fiecare  întâlnire cu asociaţiile similare ale jurnaliştilor agrarieni din Europa şi cu forurile europene.

 

Asociaţia Presei Agricole din România (A.P.A.R.) este o organizatie non-profit, apolitică, neguvernamentală, independentă, fără scop lucrativ sau patrimonial, ce desfăşoară activităţi specifice educaţionale şi de apărare a intereselor jurnaliştilor din presa agricolă.

 

Asociaţia Presei Agricole din România (A.P.A.R.) este iniţiativa a cinci reprezentanţi mass-media din ţara noastră şi reuneşte astăzi peste 35 de membri activi, persoane implicate în informarea publicului pe teme agricole, de la ziarişti de presă scrisă, radio, online, la realizatori TV, reporteri, cameramani, fotoreporteri, webmasteri.

 

Prima şedinţă ordinară a Adunării Generale a Asociaţiei Presei Agricole din România a avut loc în ziua de 27 iunie 2013, la Bucureşti. Am ales Consiliul director al A.P.A.R. şi, pentru a asigura transparenţa decizională, am înfiinţat Consiliul de Onoare al Asociaţiei, care reprezintă comisia de admitere a noilor membri şi gestionează situaţiile critice apărute între membrii asociaţi sau în funcţionarea Asociaţiei.Din Consiliul de Onoare mai fac parte, pe lângă membrii Consiliului Director: Ion BANU, Aurelia MĂTURARU, Mihaela PREVENDA şi Delia CIOBANU.

Cu acest prilej, a fost conturată şi agenda activităţilor pentru anul în curs, inclusiv lansarea oficială, în cadrul primului eveniment de anvergură al Asociaţiei, organizat în perioada desfăşurării expoziţiei IndAgra 2013.

 

PRINCIPALELE OBIECTIVE ALE ASOCIAŢIEI PRESEI AGRICOLE DIN ROMÂNIA

• Promovarea şi susţinerea intereselor socio-profesionale ale membrilor săi în relaţiile cu organele de stat, diverse instituţii, precum şi cu organizaţiile similare.

• Afirmarea profesiei de jurnalist specializat pe domeniul agricol, atât în rândul breslei jurnaliştilor, cât şi în lumea afaceriştilor din domeniu, a legislativului şi, în general, în conştiinţa publică.

• Iniţierea, sprijinirea şi organizarea activităţilor profesionale ştiinţifice şi culturale din domeniul agricol.

• Cooperarea cu alte organizaţii, fundaţii, instituţii, pentru asigurarea şi realizarea scopurilor asociaţiei.

• Iniţierea şi sprijinirea unor iniţiative legislative care să susţină jurnalismul agricol şi informarea în agricultura din România.

• Realizarea de evenimente, acordarea de premii, distincţii şi titluri, recunoaşterea şi încurajarea performanţei.

 

Credem în perspectiva unui demers jurnalistic profesionist, realizat şi cu ajutorul structurii nou create, iar în vederea atingerii obiectivelor pe care Asociaţia Presei Agricole din România le-a stabilit pe termen mediu şi lung, contăm pe o colaborare activă cu instituţia/organizaţia pe care o reprezentaţi.

 

Cu aleasă consideraţie,

 

Consiliul director A.P.A.R.                                                                                      

Preşedinte - NICOLETA DRAGOMIR, tel. 0722814021                                         

Vicepreşedinte Moldova - PETRONELA COTEA MIHAI, tel. 0722733424             

Vicepreşedinte Muntenia - MARIUS COSMIN ANDREI, tel. 0740131069           

Vicepreşedinte Ardeal - LIVIU GORDEA, tel. 0723950293                                   

Secretar general - VALENTINA ŞERBAN, tel. 0722395548

 

 

ASOCIAŢIA PRESEI AGRICOLE

DIN ROMÂNIA

Loc. Dumbrăviţa, DJ 691

fosta Ferma Avicola nr.10A,

birou locatia A12, jud. Timiş

email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

web: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 


Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Articole recente - Lumea Satului

Articole înrudite