Imprimă această pagină
Alimentatie 02 Martie 2018, 13:52

Brânza și cârnații dezgheață.... drumurile patriei!!!

Scris de

Senzațional! Alertă! Atenție! Revoltător!

Otrava din farfurie!

Și titlurile pot continua…

Nu doresc să fac publicitate altor produse media, dați o căutare pe Internet și găsiți zeci de pagini de lectură pe subiectele: „Românii consumă cârnați cu soluție de dezghețat drumurile“, respectiv „Românii consumă telemea cu soluție de dezghețat drumurile“. Articole prezentate pe toate canalele media din România sar în apărarea bietului cetățean otrăvit de producătorii iresponsabili prin intermediul brânzei și al cârnaților.

De fapt, nu știu de ce ne limităm la acestea și nu adăugăm și sute de alte produse din carne și lapte. Ba mai mult, chiar și producătorii tradiționali manifestă aceeași iresponsabilitate, dar aceștia au o scuză: respectarea tradiției. Consumatorul se simte indignat: avem tot felul de autorități, Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului, Direcția de Sănătate Publică (Sanepidul), care, în loc să interzică/închidă/aresteze etc. acești dușmani ai poporului, ucigași în serie, închid ochii din diverse interese (șpăgi, multinaționale, rubedenii ș.a.m.d.). Probabil și drumarii sunt indignați. Șoferii îi înjură pentru drumurile care nu sunt dezghețate, dar ei nu fac față concurenței industriei alimentare, care îi privează de materia primă atât de necesară acestei activități. Acum ziceți și voi: să nu pui felii de cârnați și bucăți de brânză pe drum?! Adevărul? Este strecurat în conținutul articolului, dar doar parțial. Este vorba de clorura de calciu. Cantitatea medie de clorură de calciu, CaCl2, ingerată ca și aditiv este de 160-345 mg/zi. Uniunea Europeană i-a acordat numărul E509, fiind recunoscut ca un aditiv sigur și de U.S. Food and Drug Administration. În acvarii este utilizat ca sursă de calciu biodisponibil pentru moluște. Ca agent de solidificare este utilizat în conservele de legume, la producerea de tofu, precum și ca electrolit în băuturile sportive și alte băuturi, inclusiv apa îmbuteliată. Datorită gustului mai intens de sărat, este utilizat pentru murături, fără a crește conținutul de sodiu din produs. Se folosește și la batoanele de ciocolată umplute cu caramel datorită proprietății de scădere a punctului de congelare a caramelului. În fermentarea berii se folosește pentru corectarea unor deficiențe de minerale din apă, afectează gustul și reacțiile chimice din procesul de fermentare. În producerea brânzeturilor și a cașcavalului este adăugat laptelui procesat (pasteurizat/omogenizat) pentru a restabili balanța naturală dintre calciu și proteina în cazeină.

Vă dați seama câte alte titluri de senzație au fost ratate (deocamdată)?!

Dar lucrurile nu se termină aici! Produsul este utilizat și în medicina umană! Mai exact, se folosește pentru tratarea arsurilor interne provocate de acidul hydrofluoric, pentru tratarea intoxicației cu magneziu, pentru îmbunătățirea imaginii unei electrocardiograme, pentru protejarea miocardului de nivelurile excesiv de ridicate de potasiu seric, respectiv pentru tratamentul rapid al toxicității blocanților canalului de calciu rezultat din efectul secundar al unor medicamente.

Concluzie: stimați consumatori, feriți-vă de E-uri! De exemplu, E 948! Foarte periculos! Pe lista E-urilor suspecte! Consumați cu moderație! Este OXIGEN! Cred că mai bine ne informăm din mai multe surse. A propos! Ce a fost mai întâi? Brânza sau dez­ghețatul șoselelor?!

Clement LUPU


Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Articole recente - Lumea Satului

Articole înrudite