1.500 de kg de carne de pui provenită din Polonia depistată cu Salmonella; nu a fost comercializată nicio cantitate
- Scris de Lumea Satului
- Publicat în Alimentatie
Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Bihor a notificat prin Sistemul Rapid de Alertă pentru Alimente și Furaje depistarea bacteriei Salmonella în probele prelevate dintr-un produs din carne de pasăre provenit din Polonia, însă nicio cantitate din cele 1.500 de kilograme de piept de pui și frigărui nu a ajuns la comercializare, a anunțat, miercuri, ANSVSA.
"În cadrul programului de autocontrol, un operator autorizat pentru procesare carne de pui a prelevat probe dintr-un sortiment de produse din carne de pui (frigărui de pui crud congelat) și le-a trimis pentru a fi analizate de laboratorul sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor din cadrul DSVSA Bihor. Materia primă (piept de pui congelat) folosită pentru obținerea acestui preparat era de 1.500 de kg, din care 1.100 de kg au fost utilizate pentru obținerea frigăruilor, restul de 400 de kg fiind depozitate în cadrul unității".
Determinările de laborator au pus în evidență prezența Salmonella spp. în probele analizate și, conform procedurilor, tulpinile izolate au fost trimise către Institutul de Igienă și Sănătate Publică Veterinară pentru tipizare. Laboratorul Național de Referință a izolat tulpina Salmonella Typhimurium, un serotip patogen. În urma emiterii buletinelor de analiză, produsul finit și materia primă au fost dirijate către o unitate de neutralizare.
Potrivit ANSVSA, nicio cantitate din lotul respectiv (piept de pui și frigărui) în care s-a depistat prezența Salmonella Typhimurium nu a fost comercializată.
AGERPRES
Articole înrudite
-
Reducerea nivelului proteic în hrana puilor de carne
in Zootehnie -
Un lot de 265.000 de ouă contaminate cu Salmonella oprite de la comercializare de inspectorii ANSVSA
-
România și Polonia trec prin cea mai gravă secetă din ultimii 100 de ani
in Agrotehnica -
Calitatea cărnii de pui, sub influența stresului termic
in Actualitate -
Gripă aviară din Polonia poate afecta și România? Măsuri luate de ANSVSA
-
Fermele de suine din România vs. fermele de suine din Polonia
in Zootehnie -
Importurile de ouă din Polonia. Prețuri de dumping și posibil atentat la securitatea alimentară
in Zootehnie -
Salmonella poate supraviețui 6 luni în biscuiți și fursecuri
-
Cocorico reprezintă România la Köln
in Alimentatie -
Peste două treimi dintre români consumă aproape zilnic carne de pui
in Alimentatie
Articole recente - Lumea Satului
- Schimbările climatice și epoca de semănat
- KORVETTO™ – Erbicidul nr. 1 pentru combaterea buruienilor dicotiledonate din cultura de rapiță
- APPR devine Forumul Agricultorilor și Procesatorilor Profesioniști din România
- Întâlnirea fermierilor din județul Iași cu cercetătorii
- Noi produse pentru protecția plantelor lansate de Corteva Agriscience
- ARME CONTRA ARME
- APIA: Sprijin pentru prima împădurire și crearea de suprafețe împădurite
- Combaterea buruienilor din culturile de porumb, pentru producții mari și de calitate
- APIA primește Cereri de plată aferente anului 2023 pentru schema de ajutor de stat - Servicii de silvomediu, servicii climatice și conservarea pădurilor
- Femeile fermier din România se pot alătura programului de pregătire profesională TalentA-2023 organizat de Corteva Agriscience