ipso iunie 2021    reclama youtube lumeasatuluitv
update 22 Jul 2021

Daniel Constantin: Amenzile pentru evaziunea fiscală la pâine au crescut de zece ori

Valoarea amenzilor aplicate producătorilor de pâine care au continuat să practice evaziunea fiscală a crescut de zece ori, comparativ cu perioada anterioară reducerii TVA, multe dintre firmele ce au încălcat legea fiind depistate cu sprijinul patronatelor din morărit și panificație, a declarat vineri, la Deva, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin

În cadrul unei întâlniri pe care a avut-o cu mai mulți producători agricoli și primari din județul Hunedoara, ministrul Agriculturii a menționat că există premisele pentru ca evaziunea fiscală din panificație să scadă.

"Unul dintre obiectivele pe care le-am avut atunci când s-a redus TVA-ul la pâine și pe tot lanțul de producție—la morărit și, după aceea, la cerealele care vin pentru această industrie—a fost acela de reducere a evaziunii fiscale. Prin largul concurs al patronatelor din domeniul de morărit și panificație, și numai—pentru că și alte patronate, asociații s-au implicat—au fost identificate foarte multe puncte de evaziune fiscală. Amenzile sunt mult mai mari decât erau în trecut, cred că de zece ori mai mari. Există premise foarte bune pentru ca evaziunea să fie redusă și să ne îndeplinim și acest obiectiv", a spus Daniel Constantin.

În ceea ce privește reducerea prețului la pâine, ministrul Agriculturii a afirmat că 80% dintre marile centre de vânzare au decis să adopte această politică de vânzare imediat ce a scăzut și TVA. El a precizat că instituția pe care o conduce nu poate obliga producătorii să reducă prețul la pâine, apreciind însă că acest lucru se va întâmpla în baza principiilor concurenței de piață.

"Noi nu putem să obligăm să se reducă prețul, dar a fost un angajament al marilor magazine de desfacere, că prețul va scădea. Și eu cred că având acest procent de peste 80% este un lucru foarte bun. (...) Eu cred că mai devreme sau mai târziu, pe principii de concurență, toți vor reduce prețul, în conformitate cu scăderea TVA", a adăugat Daniel Constantin.

Ministrul Agriculturii a fost prezent vineri în județul Hunedoara, prilej cu care s-a întâlnit cu autoritățile locale și a deschis o nouă ediție a Zilei Recoltei, organizată de Primăria Deva.

Sursa:Agerpres

Articole înrudite