Romania

reclama youtube lumeasatuluitv

600x250 v1

Pască cu ciocolată

Pască cu ciocolată

Primul fel de mâncare consumat în ziua de Paști trebuie să fie pasca, așa spune tradiția. De fapt, pasca este servită doar în aceste zile și trebuie să ocupe un loc central pe masă, pentru că bine știm că nici bucatele nu se așază oricum în această zi. Există numeroase rețete, în funcție de zonă, însă toate au ca element comun brânza dulce de vacă. Au apărut în ultima perioadă și fel de fel de rețete, de aceea vă propun o rețetă de pască cu ciocolată.

Pentru blat:

  • 1 cană făină;
  • ½ cană zahăr;
  • ½ cană lapte;
  • 1 plic praf de copt;
  • 100 g unt sau margarină;
  • 1 plic zahăr vanilat;
  • 3 linguri cacao;
  • 1 ou.

Pentru cremă:

  • 500 g brânză de vaci;
  • 2 ouă;
  • 1 lingură de făină;
  • zahăr după gust;
  • lămâie;
  • esență de vanilie;
  • stafide.

Pentru glazură:

  • 3 linguri apă;
  • 4 linguri zahăr;
  • 3 linguri cacao;
  • 1 lingură margarină/unt.

Mod de preparare

Blat

Se freacă oul cu zahărul, apoi se încorporează margarina sau untul, se adaugă făina treptat, apoi laptele și cacao, zahărul vanilat și praful de copt.

Crema de brânză

Brânza se dă prin sită sau mixer, se freacă gălbenușurile cu zahăr, după care se bat albușurile spumă și se încorporează în restul compoziției, la final puteți adăuga sau nu stafidele, după gust.

Pentru această prăjitură aveți nevoie de o formă rotundă de silicon, cu gaură în mijloc, ori o tavă rotundă cu diametrul de 20 cm. Compoziția pentru blat se împarte în două jumătăți egale, prima se toarnă în tavă, apoi se adaugă crema de brânză și apoi se adaugă restul compoziției de blat. Se introduce în cuptor și se menține la 180 grade până trece testul scobitorii.

Pasca obținută se răstoarnă pe un platou, se lasă la răcit, timp în care se pregătește glazura. Apa împreună cu zahărul și cacaua se fierbe la foc mic, apoi se lasă la răcit și când temperatura ajunge la valoarea apei de vară se încorporează untul/margarina. Glazura se toarnă peste pască și se introduce la frigider până a doua zi. Spre deosebire de pasca obișnuită, aceasta se servește la finalul mesei, ca desert.

Poftă bună!

Larissa DINU

retete, pasca, pasca cu ciocolata

Alte articole:

Bulz adevărat de la stână

Tort cu smântână ca la Bucovina

Rețetă de post - chiftele de ghebe

Cultura gastronomică a borșului ucrainean

Papanași moldovenești

De ce să consumăm urzici primăvara

Rețete de la Corabia, județul Olt: Știucă umplută

Ciocolata de casă, desertul copilăriei