Bednar SWIFTERDISC octombrie 2021    reclama youtube lumeasatuluitv
update 3 Dec 2021

Încasări record pentru Castelul Huniazilor

Castelul Corvinilor din Hunedoara a înregistrat anul trecut încasări în valoare de 1,6 milioane de euro, monumentul istoric medieval fiind vizitat de cca 404.379 de vizitatori, informează Agerpres. Aceştia au lăsat în vistieria castelului 7,65 milioane de lei, adică 1,6 milioane de euro. În ultimii ani, numărul turiştilor are au vizitat Castelul Corvinilor a crescut constant, la fel şi încasările realizate din vânzarea biletelor de intrare sau din alte taxe pentru servicii. Astfel, comparativ cu anul 2018, numărul turiştilor care au trecut pragul castelului a crescut cu peste 50.000 de persoane, iar încasările au fost mai mari cu aproape 280.000 de euro.

Sibiul, în topul destinațiilor turistice europene

Sibiul a fost nominalizat să concureze în acest an pentru cea mai bună destinaţie turistică europeană, după ce în 2007 a fost primul oraş din România cu statutul de Capitală Culturală Europeană şi în 2019 a fost prima regiune gastronomică europeană de la noi din ţară, potrivit Agerpres. Nominalizarea Sibiului a fost făcută de către organizatorii competiţiei „20 European Best Destinations“, o asociaţie europeană cu sediul la Bruxelles care are ca scop promovarea culturii şi turismului în Europa. Asociaţia European Best Destinations colaborează din anul 2009 cu peste 300 de birouri turistice europene şi este partener al reţelei EDEN (European Destinations of Excellence Network).

Energie solară pentru comuna Potlogi

Comuna Potlogi va deveni prima comună din județul Dâmbovița care va fi iluminată cu ajutorul energiei solare, iar investiția a fost asigurată din bugetul local, informează basilica.ro. Proiectul inițiat de primăria comunei, un parc fotovoltaic cu 155 de panouri solare ce va asigura 80% din necesarul de energie a comunei (posibil chiar 100% din necesar în caz de vreme bună și soare puternic), va fi demarat în perioada următoare, urmând ca de la 1 aprilie sistemul să fie funcțional. Sistemul de panouri fotovoltaice va fi amplasat pe un teren al primăriei, iar, dacă se va dovedi eficient, va fi extins.