Imprimă această pagină
Turism 16 Decembrie 2019, 14:19

Unde puteți schia în această iarnă

Scris de

Spre bucuria practicanților sporturilor de iarnă, meteorologii au anunțat o iarnă bogată în zăpadă. Dacă va fi așa sau nu vom vedea. Până una alta vă reamintim, dacă mai era nevoie, în ce locuri din România puteți ajunge pentru a vă bucura de schi ori săniuș. În afară de celebrele Poiana Brașov, Valea Prahovei, Straja, Rânca și altele, vă indicăm astăzi, fără a intra și în alte amănunte, toate cele 45 de localități care au de la 1 la 10 pârtii de schi, distribuite în 16 județe.

Cluj: Băișoara, cu Pârtia Mare și Slalom; Feleacu, având o singură pârtie cu același nume; Dângău Mic, cu pârtiile Dângău Mare și Dângău Mic; Mărișel-Copcea, cu pârtiile Albastru, Roșu, Negru și Codrii Vlășinului.

Bihor: Stâna de Vale, cu pârtia cu același nume.

Alba: Arieșeni, cu patru pârtii de schi, Vârtop 1 și 2, Piatra Grăitoare 1 și 2 (capacitate de cazare asigurată); Șureanu, cu pârtiile A 1, A2, A3, C1,C2,C3, C4, S1 și S2; Vidra-Voineasa, cu 7 pârtii numerotate de la 1 la 7.

Brașov: Poiana Brașov, cu pârtiile Bradul, Drumul Roșu, Kanzel, Lupului, Ruia, Slalom, Stadion, Subteleferic și Sulinar; Predeal, cu pârtiile Cioplea, Clăbucet Plecare, Clăbucet Sosire, Clăbucet Variantă, Clăbucet Școală, Cocoșul, Gârbova, Subteleferic și Trei Brazi;  Bran, cu pârtiile Bran 1 și Bran 2; Vulcan, cu pârtie Vulcan.

Prahova: Sinaia, cu pârtiile Carp, Drumul de Vară, Drumul Vechi, Pârtia Turistică, Valea Dorului, Valea Dorului Variantă, Valea Soarelui și Vânturiș; Bușteni, cu pârtiile Babele-Peștera, Boncu, Gura Diham, Cabana Babele, Cabana Omu, Coștila-Caraiman, Kalinderu, Piatra Arsă, Silva și Valea Gaură; Azuga, cu pârtiile Cazacu, Cazacu Bretea, Cazacu Variantă, La Stâna, Sorica și Sorica Sud.

Sibiu: Păltiniș, cu pârtiile Dăneasa, Dealul Poplacii, Găujoară-Păltiniș, Oncești, Oncești 2, Oncești-Păltiniș, Santa și Arena Platoș; Bâlea, cu pârtiile Bâlea Cascadă și Bâlea Cascadă Pilonul 2.

Harghita: Piricske, cu pârtia Piricske; Mădăraș, cu pârtiile Sugó Baby, Sugó, Kicsi Mihály, Nagy Mihály, Csillagösvény, Hadak útja și Csutakos Extrém; Harghita Băi, cu pârtiile Csipike,  Kossuth, Kossuth2, Kossuth 3, Miklós, Ózon și Tófalvi; Borsec, cu pârtiile Prichindel, Speranța și Verofény; Toplița, cu pârtiile Bradul și Măgheruș; Băile Homorod, cu pârtia Lobogó; Băile Tușnad, cu pârtia purtând același nume; Ciumani, cu pârtia Veresvirág; Șumuleu Ciuc, cu pârtia Kissomlyó; Ghimeș, cu pârtiile Roșu, Albastru și Începător.

Covasna: Șugaș Băi, cu pârtiile Roșu și Albastru.

Mureș: Sovata, cu pârtiile Aluniș și Aluniș 2; Bucin, cu pârtiile Bogdan și Bújdosó.

Hunedoara: Petroșani, cu pârtiile Parâng, Poiana Mare, Spre Saivane, Sub Telescaun I și Sub Telescaun 2; Straja, cu pârtiile Canal, Lupului, Mutu, Platoul Constantinescu, Platoul Soarelui, Sf. Gheorghe și Telescaun.

Caraș-Severin: Muntele Mic cu pârtiile Căldare, Pârtia Nordică, Sub Teleschi și Valea Soarelui; Văliug, cu pârtiile Crucea de Brazi, Goznuța, Semenic, Slalom și Slalom Uriaș.

Gorj: Rânca stațiune, cu pârtiile Rânca Medie și Rânca Ușoară.

Maramureș: Borșa, cu pârtiile Brădeț, Pârtia Olimpică, Poiana Știol, Puzdrele, Sub Telescaun și Vârf Știol; Baia Sprie, cu pârtiile Șuior 1, Șuior 2 și Șuior 3; Cavnic, cu pârtiile Brazi, Cora, Izvoare 1, Izvoare 2, Poiana Soarelui și Mogoșa.

Suceava: Cârlibaba, cu pârtia Măgura și Măgura 1; Vatra Dornei, cu pârtiile Dealu Negru, Parc, Parc 2 și Veverița.

Bistrița Năsăud: Piatra Fântânele, cu pârtiile Tihuța 1, Tihuța 2 și Tihuța 3.

Neamț: Durău, cu pârtia Durău; Piatra Neamț, cu pârtia Cozia.

Maria BOGDAN


Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Articole recente - Lumea Satului

Articole înrudite