reclama Nusees
update 30 Nov 2022

Tablouri pe sticlă din piese de ceas

Raluca Severin este o tânără de 28 de ani din Roman, județul Neamț, care dă o a doua viață pieselor de ceas realizând tablouri pe sticlă inedite. Micile creații, care reprezintă diferite modele de autoturisme, sunt realizate la comandă. Întregul proiect poartă denumirea de ARTЯA. Deși este vorba doar despre o pasiune, tânăra își dorește ca pe viitor acest hobby să fie transformat într-o adevărată afacere, cu expoziții naționale și internaționale de artă modernă.

Raluca spune că a fost pasionată din copilărie de tot ceea ce înseamnă artă, iar în prezent timpul liber şi-l dedică realizării unor tablouri inedite din piese de ceas și componente metalice.

„Pasiunea pentru piesele de ceas o am de la bunicul meu. Acesta era un colecționar și un iubitor de ceasuri mecanice, iar ideea acestor tablouri mi-a sugerat-o logodnicul meu, mare iubitor de vehicule. Realizez tablouri din piese și mecanisme recondiționare de ceas și diverse componente metalice. Tablourile sunt create în totalitate manual, piesele sunt lipite pe sticlă și ies relief, iar asta conferă un farmec aparte tablourilor. Toate lucrările sunt unice, imită perfect modelele consacrate de utilaje agricole, automobile și nu numai și sunt cadourile ideale pentru colecționari și pasionați. Achiziționez aceste piese, în cea mai mare parte, din ceasornicării și din târgurile de vechituri“, ne spune viitoarea antreprenoare.

Raluca Severin mărturisește că are comenzi pentru care alocă până la 7 zile de manoperă. „Depinde de la tablou la tablou, de la model la model. Realizarea lor variază de la câteva ore până la câteva zile. Având în vedere că este doar o pasiune, lucrez la ele doar în timpul meu liber.“

„Îmi doresc pentru viitor să pot transforma această pasiune în afacere, aș vrea să pot realiza un magazin de prezentare fizic, dar și unul online, astfel încât să pot face cât mai cunoscute aceste tablouri. Nu în ultimul rând, aș vrea să pot participa la expoziții naționale și internaționale de artă modernă. Da, este o pasiune cu care, spun eu, voi merge de mână mult timp. Acesta este următorul pas, să duc această pasiune la rangul de afacere și să pot prezenta tuturor aceste mici opere de artă, dacă le pot spune așa“, a încheiat Raluca Severin.

Beatrice Alexandra MODIGA

GALERIE FOTO