50 de ani de la înființarea Ansamblului Studențesc „Mugurelul“
Scris de Lumea SatuluiUniversitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad“ din Iași (USV) a organizat, la sfârșitul lunii mai, în Aula Magna „Haralamb Vasiliu“, cea de-a IV-a ediție a Festivalului Național Folcloric Studențesc „Așa-i viața omului“. Ediția din acest an a fost dedicată Ansamblului Studențesc „Mugurelul“, care sărbătorește 50 de ani de la înființare.
Festivalul a reunit ansambluri care promovează tinerele valori din diferite zone ale țării, precum Moldova, Bucovina și Muntenia. Spectacolul a fost susținut de: Ansamblul Studențesc „Mugurelul“ (USV Iași), Ansamblul Studențesc „Bucur“ (USAMV București), Ansamblul Folcloric Arcanul (al Universității „Ștefan cel Mare“ din Suceava), Ansamblul Folcloric „Doina Carpaților“ al Casei de Cultură a Studenților din Iași, Ansamblul Folcloric „Trei Generații“ al Comunei Heleşteni și Ansamblul Folcloric „Moldovenii din cetate“ al Comunei Moșna.
„Universitatea noastră dorește să mențină în atenția publicului bogăția tradițiilor populare românești cu ajutorul studenților iubitori de folclor. Astfel, îi încurajăm ca, pe perioada studenției tinerii să fie implicați în activități menite să dezvolte latura artistică, socială, dar și educativă. Felicitări tuturor generațiilor care mai bine de cinci decenii s-au implicat în acțiunile derulate de Ansamblul Folcloric Studenţesc „Mugurelul“ al USV Iaşi. Ne bucurăm nespus că numărul membrilor Ansamblului „Mugurelul“ depășește cifra de 150 de pasionați, iubitori de folclor și promotori ai acestuia“, a precizat prof. univ. dr. Vasile Stoleru, prorector cu activităţile sociale.
- Festivalul Național Folcloric Studențesc „Așa-i viața omului“ a fost organizat de USV Iași, în parteneriat cu universitățile de care aparțin ansamblurile participante.
- Ansamblul „Mugurelul“ a fost înființat în anul 1970 sub forma unei formații de dansuri care s-a transformat într-un ansamblu folcloric, participând la numeroase turnee în țară și în străinătate. În prezent, grupul are în componență 90 de membri și este cel mai mare ansamblu de amatori din țară, format din foști dansatori împreună cu urmașii lor, copii, nepoți și studenți.
Beatrice Alexandra MODIGA
Lasă un comentariu
Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.
Articole recente - Lumea Satului
- Apicultura, un domeniu cu tradiție îndelungată, din ce în ce mai atrăgător pentru tineri
- Ferma mixtă de vaci - o afacere?
- Viespea rapiței poate dijmui producția
- La Corteva Agriscience, transformarea agriculturii este în centrul atenției, prin inițiativa „Growing for Good“
- Digitalizarea sufletelor
- Conferința finală a proiectului „Îmbunătățirea accesului și a calității serviciilor pentru cetățeni - o administrație publică transparentă și responsabilă” cod PNP002
- Conferința internațională ”Științele Vieții pentru Dezvoltare Sustenabilă”, cu participarea a peste 250 specialiști în Științele vieții, din 15 țări, la USAMV Cluj-Napoca
- Obligații și responsabilități privind supravegherea și prevenirea bolilor transmisibile la animale și de la animale la om
- Grebla Poettinger Mergento V9220, un echipament care reduce pierderile de la recoltarea furajelor
- Ziua europeană a agriculturii ecologice la Primăria orașului Breaza