Lumea satului 750x100

update 23 Oct 2020

Casa protejată de îngeri

Localnicii din comuna Bucium, din Munții Orăștiei, susțin că au fost martorii unui adevărat miracol după ce un pădurar a făcut o descoperire uimitoare într-un butuc de fag. În timp de tăia lemnele, Emil Polgar a observat ceva neobișnuit. Abia după ce a reușit să crape bușteanul în două a observat semnul unei cruci. De fapt, imaginea crucii are şi altă textură care seamănă cu scoarţa cenuşie a fagului, nu cu fibra din interiorul lemnului.

„Când am vrut să tai un lemn cu drujba am observat că nu merge despicat. Abia după lungi încercări am reușit. În momentul când am crăpat bușteanul în două am observat o cruce. Eu am umblat mult timp prin păduri, dar așa ceva nu am mai văzut“, spune pădurarul Emil Polgar.

casa ingeri bustean

După ce s-a dezmeticit, bărbatul şi-a anunţat soţia imediat de miracolul din grădină. Maria Alionesc este o femeie credincioasă şi este ferm convinsă că i s-a arătat un semn de la Dumnezeu.

„Chiar cu o lună înainte de această întâmplare am avut în vizită o familie care are o fetiță de 12 ani, artistă. Cea mică a fost atât de impresionantă de casă încât a vrut să-mi picteze locuința și mi-a oferit un tablou. Surprinzător este faptul că tabloul îmi ilustrează casa sub forma unui un chip de om, cu geamuri și uși în formă de cruce, povestește Maria.

Vizita călugărului de la Muntele Athos

Dacă unii consideră această întâmplare un lucru sfânt, alţii au căutat să îi afle misterul, susţinând că seamănă cu o cruce a Templierilor, ocrotitoare a locului şi a familiei. Alții susțin că semnul crucii din acest buștean reprezintă un semn bun pentru gospodărie, dar şi un avertisment pentru comunitate. O altă întâmplare, la fel de surprinzătoare ca prima, a fost vizita neașteptată a unui călugăr bătrân și orb, venit tocmai de la Muntele Athos. Ce voia acesta și cu ce scop a pășit pragul casei însemnate?

„Îmi amintesc și acum de parcă ar fi fost ieri. Eram în postul Sfintei Mării, pe 12 august, iar două persoane îmi băteau la poartă întrebându-mă dacă îi las să intre. Când am deschis ușa am văzut un preot mai în vârstă însoțit de un tânăr. Preotul m-a salutat și mi-a cerut să dau mâna cu el. Acesta a început să-mi spună care este motivul principal pentru care au venit. Avea să-mi transmită un mesaj important: casa mea este înconjurată de șapte arhangheli, printre care Mihail și Gavril. Călugărul voia să mă înștiințeze că Dumnezeu a vrut să construiesc această casă. Misiunea mea este să primesc oamenii pe care EL îi trimite aici“, spune Maria.

Mesajul din lumea de dincolo

În urmă cu câțiva ani de zile Maria a avut parte de o experiență de neuitat. Din nefericire, a fost victima unui accident de mașină. Din cauza impactului dur din timpului accidentului femeia a ajuns la spital în comă.

„Îmi aduc aminte că în perioada aceea eram și într-o depresie. Mereu mă întrebam ce rost am eu pe acest Pământ. În momentul în care am intrat în comă, am asistat la o scenă pe care nu o voi uita toată viața mea. Eram într-o încăpere cu mai mulți oameni. Aici ne întâmpinau niște bărbați înalți, îmbrăcați toți la fel, cu coifuri pe cap. O voce puternică, caldă și pașnică, care nu știu exact de unde venea, decidea ce să facă mai departe fiecare individ. Asistând cu atenție la ce se petrece în jurul meu, am auzit cum vocea supremă mi se adresează: „Ce cauți aici? Încă nu este momentul, ai o misiune importantă de îndeplinit. Voia MEA o fac după plăcerea placului MEU. Acum poți să pleci!“ Și atunci m-am trezit din comă...“, își amintește femeia.

A demonstrat că se poate

casa ingeri 1

Maria Alionesc este convinsă că evenimentele din trecut, semnul crucii și vestea călugărului vor aduce binele asupra gospodăriei pe care a transformat-o într-o casă de vacanță și în care a pus foarte mult suflet. Acest lucru se vede încă din primul moment în care îi pășești pragul. Totul este îngrijit și amenajat cu multă atenție. La fel și în grădină. De la ardei, roșii, dovlecei și alte legume până la fructele savuroasele pe care le are în ogradă, toate sunt crescute cu dragoste într-un pământ ales și roditor. Așa cum îi place Mariei să zică. Toate acestea nu ar fi fost posibile dacă femeia nu ar fi muncit din greu. A fost plecată ani de zile din țară și a lucrat în Spania, 18 ani de zile, ca bucătar. Acolo a învățat tainele artei culinare și a strâns bani pentru a dezvolta o agropensiune aici, în ținutul ei mult iubit.

„Când m-am întors pe plaiurile natale am vrut să demonstrez că țara noastră este frumoasă. Sunt mulți străini care nu ne cunosc și nu știu ce putem să oferim. Tot ce am văzut și am învățat când am fost plecată în Spania am aplicat aici. De asemenea, mi-am dat seama că noi avem locuri deosebite în țară mult mai frumoase decât alții. Cu toate acestea, trebuie să apreciem și să iubim ceea ce avem. De asemenea, trebuie să încercăm să ne depășim condiția. Niciodată să nu spunem că nu se poate. Mesajul meu pentru cei care au plecat peste hotare este să se întoarcă în țară și să încerce să se dezvolte aici, în țara lor“, conchide Maria.

Într-adevăr, poți să reușești dacă lupți pentru țelul tău. Maria a demonstrat acest lucru și a creat un loc mirific pentru destinderea turiștilor. Odată ajuns aici, ai senzația că te întorci în timp și ești în grădina bunicii. Pentru cei nostalgici de vremurile de altădată sau pentru cei care vor să se deconecteze de agitația cotidiană, Casa Maria pare locul ideal pentru relaxare și contemplare.

Ruxandra HĂBEANU

MAI JOS REPORTAJUL VIDEO

Media