reclama youtube lumeasatuluitv
update 16 May 2022

Merele negre Black Diamond

Merele au în mod obișnuit culori care variază de la roșu aprins, verde, galben sau un amestec din cele trei culori însă, într-o anumită zonă de pe glob, ele pot avea o culoare specială: purpuriu închis, aproape negru. Merele Black Diamond sunt cultivate în Nyingchi, Tibet, ca o varietate rară de mere Hua Niu (Red Red Delicious). Deși sunt numite negre, coaja acestor mere este de fapt o nuanță întunecată de violet datorată faptului că primesc multă lumină ultravioletă în timpul zilei și temperatura se schimbă dramatic noaptea.

La interior, pulpa este strălucitoare și albă la fel ca la majoritatea celorlalte mere. Întrucât producția este limitată, merele sunt destul de scumpe și aparțin segmentului premium al pieței. Gustul acestor mere negre se spune că este mult mai dulce decât al altor mere deoarece sunt pline de glucoză.

Mere negre Black Diamond

„Altitudinea medie a orașului Nyingchi, Tibet, este de 3.100 de metri. Diferențele de temperatură între zi și noapte sunt destul de mari și există multă lumină solară și ultravioletă. Aceste caracteristici geografice unice îl fac mediul natural perfect pentru cultivarea merelor cu diamante negre“, conform doamnei Yu Wenxin, din etnia Han (stabilită în ultimii ani în Tibet, ca mulți alți Han), director de marketing la Dandong Tianluo Sheng Nong E-Commerce Trade Co., Ltd.

Soiul unic Hua Niu a fost dezvoltat de fermieri în mediul special din Nyingchi prin grefare. Merele cu diamante negre sunt purpurii, strălucitoare și au o textură frumoasă. Din exterior, merele arată aproape ca ceara de lumânare și sunt la fel de frumoase ca un diamant. Aceasta este explicația numelui lor.

„Din 2011 am creat o livadă de aproximativ 50 de hectare cu partenerii noștri. În 2012 am plantat copacii, iar în următorii trei ani am muncit din greu pentru a-i crește. Cei 20.000 de copaci au dat roade pentru prima dată în 2015. Producția din acest an va fi de aproximativ 50.000 de kilograme. Merele intră anual pe piață la sfârșitul lunii octombrie și sunt vândute în aproximativ două luni“, spune doamna Yu Wenxin.

„Le vindem mai ales în pachete-cadou de 6 sau 8 mere. Anul trecut, cantități mici din merele noastre au fost vândute supermarketurilor high-end din principalele orașe mari din China, unde au fost primite foarte bine, de aceea le vom vinde atât online cât și offline anul acesta. Vom vinde aproximativ 50.000 kilograme prin comerț electronic către jucători majori, distribuitori și supermarketuri de top în orașe precum Beijing, Shanghai, Guangzhou și Shenzhen“, încheie doamna Yu.

George Scripcariu