ipso martie2021    reclama youtube lumeasatuluitv
update 2 Mar 2021

Când ultimul copac va cădea...

Milioane de ani de evoluţie stau în spatele omului civilizat de acum. Milioane de ani în care conştiinţa umană şi-a dezvăluit abisurile şi a dat omului diferite înfăţişări. Şi după chipul lui s-a schimbat şi locul pe care acesta l-a stăpânit. Însă niciodată la fel de mult ca acum. Omul modern a renunţat să mai creadă în magia Planetei Albastre. Vasile Ghica spunea că natura a devenit acel Paradis regăsit din care vrem neapărat să ne autoalungăm. Ce trist!

Pământul a obosit să lupte cu înverşunarea omului de a-l distruge. Un proverb indian spune că numai atunci când ultimul copac va cădea, ultimul râu va fi otrăvit şi ultimul peşte va fi prins, vom realiza că de fapt nu putem mânca bani. Abia atunci vom regreta „natura care ştie să se dăruiască tuturor şi cu decenţă“, „natura care a ştiut să facă şi din ciulini o capodoperă“ – Vasile Ghica.

Să răscolim în sufletul nostru după acele amintiri care dovedesc că suntem firimi­tură din natură, că nu putem trăi dacă această legătură se va destrăma. Să trăim în armonie cu arborii care ne dăruiesc necondiţionat oxigenul, cu apa care ne răcoreşte trupul, cu animalele sălbatice ale pădurilor. Să încetăm lupta, să înţelegem că este mai ieftin să salvăm planeta decât să o distrugem. Închide ochii, om drag, şi simte vibraţia pământului. O să vezi că are acelaşi ritm cu bătăile inimii tale!

Text: Laura Zmaranda

Foto: Silviu MATEI

Mai multe din această categorie: « Pantera Carpaţilor Iubiți zăpada! »