Cultura de la A la Z
- Februarie 14 2022
Este lucerna o cultură cheie pentru agricultura ecologică?
Agricultura ecologică încurajează conservarea echilibrelor ecologice regionale, creșterea fertilității solului, menținerea calității apei, păstrarea biodiversității și utilizarea responsabilă a resurselor naturale. Uniunea Europeană își propune prin Pactul Verde European să aloce agriculturii ecologice 25% din terenuri până în 2030. Conform datelor Eurostat, în 2019 8,5 % din suprafața agricolă totală…
- Februarie 22 2018
COMPENDIU de ciuperci comestibile, medicinale si otravitoare
COMPENDIU de ciuperci comestibile, medicinale si otravitoare, cele mai importante din flora Romaniei dar si cele mai importante pentru sanatatea noastra. Lucrarea cuprinde 350 specii sistematizate pe categorii in 342 pagini A4, color. Ciuperci cu calitati si toxine, morfologie, biologie, compozitia chimica, importanta alimentara si medicinala, recoltarea, intoxicatii si masuri…
Beta vulgaris (familia Amaranthaceae) este o plantă bienală, cultivată pe suprafețe restrânse, de la care se consumă rădăcina cărnoasă (sferică, sferic turtită sau conică-alungită) sub formă de salată (crudă-simplă sau combinată cu morcov ori măr ras, preparată la cuptor ori prin fierbere) și suc. Conține vitaminele A, B, C, E…