Zootehnie 19 Noiembrie 2023, 21:34

Investiție de 10.000 de euro. Afacere cu paste din ouă de prepeliță

Scris de

Antonie Vadim are 44 de ani, este originar din Republica Moldova, dar s-a stabilit cu familia în urmă cu trei ani în România, la Onești, în județul Iași. Povestea business-ului său pleacă din Republica Moldova, de la o crescătorie de prepelițe. În anul 2008 a început, la nivel familial, o fermă pe care a dezvoltat-o încet și, în același timp, a dezvoltat și piața consumului de produse pe bază de prepeliță. În prezent, vorbim de paste din ouă de prepeliță, o alternativă gustoasă și sănătoasă.

Pionierii pe piața crescătorilor de prepelițe

Antreprenorul Antonie Vadim a acumulat o experiență de 15 ani într-o astfel de crescătorie, cu dezvoltarea produselor pe bază de prepelițe, respectiv ouă și carne.

„În prezent, un astfel de business în Regiunea Moldovei este cu potențial foarte mare, doar că este un proces îndelungat, o perioadă în care trebuie să interacționăm cu potențialii consumatori, de obicei persoane care au un stil de viață sănătos, gurmanzi de felul lor, familii cu copii și pe care îi atragem în zona de influență a produselor pe bază de prepeliță (ouă, paste). La început am luat ouăle de prepeliță și am insistat la magazinele în care ne puteam promova. Pe atunci produsele noastre nu erau cunoscute pe piața locală, am fost pionieri în domeniul acesta, dar încet-încet am ajuns să promovăm produsele, iar acestea să se vândă, astfel încât noi să ne și dezvoltăm gama de produse. Am plecat cu ouă de prepelițe, iar la scurt timp am intrat pe piața de consum cu carnea de prepelițe, după care a trebuit să găsim o soluție pentru surplusul de ouă de prepeliță din perioada verii și așa au apărut pastele cu ouă de prepeliță. Fiind producători de ouă, rețeta era simplă, făină și ouă de prepeliță, astfel am obținut niște paste care se deosebeau consistent față de pastele obișnuite. Consumatorul a sesizat această diferență, astfel a devenit consumator fidel, apreciind consistența, calitățile și părțile nutritive ale unei paste făcute cu ouă de prepeliță“, adăugă acesta.

Oul de prepeliță este considerat „medicament universal“

Investiția a fost în jur de 10.000 euro, în care antreprenorul a investit 2.000 de euro doar într-un lot de câteva mii de prepelițe, într-o mașină în care alimenta cu furaje, într-un incubator, în baterii de creștere, minimul necesar pentru a începe o activitate de familie la nivel de crescătorie de prepeliță, specifică acesta.

„Aveam planuri ca să ne dezvoltăm continuu. Fiind pionieri pe piață, știam că potențialul este nelimitat. Astfel, am educat piața, am demonstrat pieței că sunt produse calitative, cu calități nutriționale dietetice bogate.“

Antonie Vadim a ajuns în România pentru că avea o experiență anterioară, făcând studiile superioare aici.

„Erau șanse mici să mergem la export cu produsele pe care le-am dezvoltat la ferma din Republica Moldova, astfel am venit cu proiectul de cea mai simplă abordare a proiectului complex, am identificat un producător de prepelițe în zona Focșani, un producător de făină care corespundea cerințelor noastre în zona Galați și astfel am pus bazele unei afaceri mici care, încet-încet, crește, prin care facem paste cu ouă de prepeliță“, încheie producătorul local de paste din ouă de prepeliță din Onești.

Beatrice Alexandra MODIGA


Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Copyrights © Lumea Satului

Redacţia:

Str. Moineşti nr. 12, Bl. 204, Sc. A, Ap. 4, sector 6, Bucureşti.
Pentru corespondenţă: OP 16, CP 39.
Tel/fax.: 021.311.37.11;
ISSN 1841-5148

Marketing, abonamente, difuzare
Tel: 031.410.07.45
- Nicusor Oprea Banu – 0752.150.146, 0722.271.338;

Compartiment financiar
– dr. Niculae Simion – 0741.217.627

Editura: ALT PRESS TOUR Bucureşti