reclama youtube lumeasatuluitv
update 12 Aug 2022

Alimenta SA, singurul producător de burtă de vită prefiartă și fiartă de pe piața românească

Înființată la Bacău în 1994 ca o companie de producție de mezeluri, printr-o investiție proprie și accesând fondurile europene, Alimenta SA s-a transformat în 2010 într-un procesator de burtă de vită. În prezent, este singurul producător de burtă de vită prefiartă și fiartă de pe piața românească și oferă o gamă completă de produse de înaltă calitate.

„Noi suntem pe piață de 25 de ani, timp în care am făcut mezeluri, dar începând cu 2010 ne-am schimbat profilul de activitate. În 1994, la înființarea de către niște acționari italieni, societatea a fost gândită ca o fabrică de mezeluri, respectiv șunci și mortadella, produse tipic italiene. S-a dovedit ulterior că produsele nu sunt la fel de căutate ca în Italia, așa că am trecut la o producție normală de mezeluri, ca toți ceilalți producători din România. A avut acest specific până în 2010, când acționarii principali au decis schimbarea profilului de activitate către ceea ce facem acum. La momentul schimbării, burta era o activitate colaterală, în sensul că importam burtă și o vindeam. În momentul de față suntem singurii din România care fac această activitate“, a specificat Tania Voiculescu, directorul adjunct al companiei.

În ultimii 11 ani Alimenta SA a creat parteneriate cu cei mai mari distribuitori de pe piața românească și este prezentă în toate marile rețelele de retail. De asemenea, exportă produsele românești și în țările vecine.

burta de vita alimenta

„Activitatea noastră se bazează pe surse de materie primă controlate, având furnizori atât pe piața locală, dar și din UE, pe investiții în liniile moderne de ambalare pentru produse proaspete și congelate, respectând toate standardele și reglementările UE. „Suntem o fabrică mică axată pe producția de burtă de vită. Ce presupune procesul de producție? Burta de vită pe care o luăm direct din import, la noi încă nu există suficientă, este congelată. După decongelare începe fierberea sau prefierberea. După caz, are loc tăierea, ambalarea și respectiv congelarea, dacă se dorește asta. În cazul în care sunt societăți care cumpără burta în stare fresh, proaspătă, refrigerată, ea se ambalează într-un alt mod și cu un principiu de vacuumare. Producem în medie 10 tone/zi, începând din lunile august până în februarie, care practic sunt lunile de vârf. Odată cu pandemia, pe zona aceasta de preparate am crescut foarte mult, multe restaurante și firme au început să dezvolte sectorul acesta de delivery“, a mai declarat directorul adjunct.

Marca Alimenta garantează calitate, gust, tradiție, siguranță alimentară și inovație printr-o echipă cu experiență, în departamentele de producție, calitate, comercial, resurse umane și logistică.

Alimenta SA își vinde produsele în toată țara. „Lucrăm pentru una dintre cele mai mari societăți de distribuție de produse congelate alimentare din țară și din Europa de Est, Macromex, dar și cu alte societăți, iar în rest pentru Metro, Selgros, Carrefour vindem sub brandul nostru“, a conchis Tania Voiculescu, director adjunct Alimenta SA Bacău.

Beatrice Alexandra MODIGA