La Sagrod SRL din Darabani, 6 tone abatorizate, tranșate și procesate
- Scris de Lumea Satului
- Publicat în Zootehnie
Am fost de curând în vizită la unitatea de abatorizare, tranșare și procesare a Sagrod SRL, firmă cu capital 100% românesc din industria cărnii. Compania, înfiinţată în urmă cu 28 de ani în oraşul Darabani, judeţul Botoşani, s-a dezvoltat de la o carmangerie unde se produceau câteva sortimente de salamuri şi cârnaţi, la producţia de mezeluri şi preparate tradiţionale, comercializate atât în magazinele proprii, cât şi distribuite în mai multe localităţi din zona Moldovei.
„Împreună cu tatăl meu conduc SC Sagrod SRL, o societate comercială cu activitate în prelucrarea și conservarea cărnii. Suntem pe piața din România din anul 1992, iar în prezent avem un număr impresionant de magazine. Avem în zona Moldovei un număr total de 42 de magazine, în județele Suceava, Iași, Botoșani și Bacău. Sacrificăm cca 7.000 de suine lunar, urmând ca în viitor să creștem acest număr. În țară colaborăm cu mai multe fabrici de producție, inclusiv cu abatoare; livrăm ca principali clienți la abatorul Periș de la București, Doly Com Expedicion de la Botoșani, care au livrare oriunde în țară, inclusiv în zona Transilvaniei. Avem tot felul de preparate rustice: tobă rustică, ceafă, cârnați rustici, tot ce înseamnă preparat rustic, dar și șunci, cârnați, salamuri de vară. Momentan noi producem aproximativ 6 tone de preparate pe zi, le distribuim atât în magazinele proprii, cât și în rețeaua partenerilor noștri“, ne spune Alexandru Țîmpău.
Compania controlată de antreprenorul Ţîmpău Dan-Marius are propriile abatoare pentru sacrificarea porcinelor, bovinelor şi a ovinelor.
Producătorii de carne de porc au estimat o creştere a preţului cărnii de 25% în 2021 comparativ cu 2020. În contextul evoluției pestei porcine africane pe teritoriul României, a creșterii importurilor de carne de porc, a creșterii costului furajelor pentru animale și prețul cărnii a înregistrat, potrivit producătorilor, o creștere estimată la 25%.
Beatrice Alexandra MODIGA
Articole înrudite
-
Asociația Grânarii Iași - APEL LA UNITATE
in Actualitate -
Plantațiile de lavandă, „modele“ în sesiunile foto
in Agrotehnica -
„Cucuteni 5000“, a 39-a ediție
in Traditii -
Lipsa forței de muncă obligă producătorii să găsească soluții noi
in Social -
Karakul, rasa preferată a ciobanilor din Moldova
in Zootehnie -
AGRIVENTURA, cel mai mare eveniment agricol din Moldova, începe săptămâna viitoare la Iași
in Evenimente -
Animal Fest by USV Iaşi, la a II-a ediție
in Actualitate -
50 de ani de la înființarea Ansamblului Studențesc „Mugurelul“
in Traditii -
Brevet de invenție pentru plantarea automată a răsadurilor, la USV Iași
in Agrotehnica -
Omul care dă ora exactă. Povestea ceasului din turnul Palatului Culturii din Iași
in Cultura
Articole recente - Lumea Satului
- Peste 1.300 de mici fermieri vor primi 20 de milioane de euro, fonduri europene nerambursabile
- PT303 - hibridul fermierilor campioni la rapiță
- 40 de femei înscrise în programul TalentA 2022
- Omida păroasă a dudului (Hyphantria cunea)
- Ambiția lui Alexandru Stamatin: „Sper ca în următorii 5-10 ani, să ajung printre fermierii de top“
- Crama Metamorfosis sau despre metamorfoza vinului românesc
- „Creșterea oilor, optimă pentru nevoile noastre“
- Efectul șrotului de rapiță asupra inflamației și stresului oxidativ la purcei după înțărcare
- Ambrozia, o buruiană care și-a găsit leacul
- APIA: Acordarea plăților în avans - Campania 2022