O nouă derogare privind introducerea în Romania și a altor specii de animale din Ucraina, altele decât animalele de companie Recomandat
Scris de Simona DavidAutoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) informează despre derogarea temporară pentru introducerea de animale, altele decât animalele de companie, pe teritoriul UE, care nu indeplinesc in totalitate conditiile de introducere in Uniunea Europeană, cu condiția gestionării în mod adecvat a riscurilor privind sănătatea animală și ţinând cont de condiţiile locale.
Potrivit unui comunicat de presă, decizia a fost luată ca urmare a notificării Comisiei Europene prin care s-a solicitat statelor membre flexibilizarea condițiilor de introducere în UE și pentru alte specii de animale (suplimentar față de animalele de companie).
În vederea soluţionării rapide a unor astfel de situații, ANSVSA a informat organizațiile implicate în salvarea animalelor ca introducerea acestora în România să se realizeze numai prin posturile de control la frontieră aprobate pentru controlul animalelor vii, respectiv Postul de Control la Frontieră (PCF) Albița și PCF Halmeu.
Animalele vor fi cazate în adăposturi adecvate speciei, vor fi adăpate şi îngrijite, iar în situaţia în care se pune problema transferului acestora, mijloacele de transport utilizate vor fi adecvate transportului de animale.
Condițiile sanitare veterinare minime pentru introducerea cailor de sport:
- Animalele să fie identificate prin microcipare;
- Să fie însoțite de pașaport.
Pentru a se asigura condiții de bunăstare acestor animale, ANSVSA colaborează cu ONG- urile pentru protecția animalelor, cu proprietari de centre de echitație, de ferme, cu hipodromul din Ploiești și, în eventualitatea sosirii unor animale de circ,cu Federația Grădinilor Zoologice și Acvariilor din România.
În acest sens s-au transmis instrucțiuni către PCF de intrare și DSVSA județene pe teritoriul cărora vor fi adăpostite animalele în unități autorizate/înregistrate sanitar veterinar, unde vor fi carantinate și supravegheate sanitar veterinar.
Articole recente - Simona David
- Vești bune pentru agricultura României: Syngenta anunță noi soluții pentru protecția plantelor
- Locul ideal pentru o vacanță cu atracții turistice inedite
- Primul standard românesc pentru agricultura ecologică: SR-13595
- Obiective turistice din Corabia. Fântâna secretă, unicat în Europa
- Divizia europeană a BASF Agricultural Solutions are o nouă conducere
- Syngenta a sprijinit plantarea a 8.000 de puieți forestieri la Stațiunea Didactică și de Cercetare-Dezvoltare Agronomică Moara Domnească
- Oamenii flămânzi devin agresivi. Așadar, cine și de ce ne vrea panicați că vom flămânzi?
- Clubul Fermierilor: „România este o țară puternică agricol, care are capacitatea de a asigura securitatea alimentară a cetățenilor săi”
- LAPAR are o nouă componență a Consiliului Director
- Divizia AGRO a grupului CIECH intră pe piața din România. Cât vrea să investească și ce cifră de afaceri vizează