Rețete - Ciorbă de pește
Consumul de pește prezintă nenumărate beneficii, carnea de pește fiind o sursă importantă de acizi grași esențiali Omega 3 și Omega 6, proteine, vitamine și minerale.
Începând din acest număr ar revistei, vă vom prezenta câte o rețetă pentru preparate delicioase din pește, rețetele fiind culese din cartea Peștele în... bucate, apărută la editura Sfântul Ierarh Nicolae, cu sprijinul Școlii Gimnaziale „Mihai Eminescu“ din Corabia, județul Olt.
Valori medii nutriționale pentru 100 g:
- Calorii: 224 kCal
- Proteine: 8 g
- Lipide: 8 g
- Carbohidrați: 30 g
Ingrediente:
- 1 kg de pește (somn, crap, știucă sau caras);
- 1 ceapă mare;
- 1 ardei gras roșu mare;
- 2 morcovi medii;
- ½ țelină;
- 4-5 roșii medii;
- leuștean;
- pătrunjel;
- 3-4 linguri de oțet;
- sare și apă.
Mod de preparare
Peștele se spală, se curăță și se taie în bucăți potrivite; morcovii se spală și se taie în cubulețe mici, iar ardeii, ceapa, țelina și roșiile se taie în bucăți cât mai mari.
Punem apă într-o oală și adăugăm cubulețele de ceapă, morcovii, țelina și ardei; acoperim cu un capac și lăsăm la fiert la foc mic până când legumele sunt aproape fierte. Adăugăm apoi bucățile de pește și roșiile tăiate cubulețe și mai lăsăm să fiarbă 15 minute.
Când sunt fierte, oprim focul și adăugăm sare după gust, oțetul și verdeața (leușteanul și pătrunjelul).
Poftă bună!
Simona-Nicole David
retete, peste, ciorba de peste
- Articol precedent: Coada-șoricelului, „leacul tuturor relelor“
- Articolul următor: Uleiurile naturale și esenţiale din plante de câmp transformate cu pasiune în săpun