Zootehnie 04 Decembrie 2020, 11:15

Oul Hiperimun, unic în România

Scris de

Știința a arătat că o găină infectată (inoculată) cu un agent patogen are capacitatea de a produce o imunoglobulină specifică numită IgY, adică un anticorp pe care îl transferă din sânge în ou pentru a-l proteja pe viitorul pui de respectivul agent patogen.

Imunoglobulinele Y din Oul Hiperimun de la Romvac, unice pentru imunitate

Pentru capacitatea lor de a acționa țintit împotriva a diferite bacterii, virusuri și fungi, în ultimii 10 ani specialiștii de la Romvac au dezvoltat cu succes, aceste imunoglobuline din oul obișnuit, făcându-le să acționeze specific în terapii profilactice și curative, prin produsele din gama Imunoinstant.

Astfel, Romvac este singura companie medicală din România și una dintre foarte puținele din lume care a ridicat oul convențional de la statutul său de aliment cu proprietăți nutritive și proprietăți terapeutice extrem de limitate, la cel de ou hiperimun care, prin anticorpii săi specifici, ajută la susținerea imunității organismului uman.

Doar imunoglobulinele Y specifice din Oul Hiperimun Romvac acționează împotriva factorilor biologici activi patogeni!

Imunoglobulina Y nespecifică din oul convenţional nu are capacitatea de a acţiona împotriva factorilor biologici agresivi pentru organismul uman. Imunoglobulina Y din oul obișnuit este limitată, adică va acţiona strict pe cele câteva microorganisme cu care pasărea a intrat în contact pe parcursul vieţii sale. Prin urmare, sub nicio formă o găină obişnuită, nevaccinată ca să producă răspuns specific, nu va produce anticorpi specifici şi mai ales pe tulpini care sunt patogene la om.

Mai clar, găina nu va produce niciodată anticorpi IgY specifici, adică anticorpi împotriva Staphylococcus aureus, HPV, Candida, Clostridium difficile etc., dacă nu va fi vaccinată împotriva acestora, adică dacă nu va fi inoculată cu antigene specifice. Aşadar, fără un stimul specific, nu poate exista răspuns specific.

În comparație, obținerea Ouălor Hiperimune polivalente sau monovalente, produse în România numai la Romvac, implică un proces extrem de complex ce cuprinde prepararea antigenelor pe medii de cultură selective, imunizarea găinilor cu antigene emulsifiante în adjuvant, evaluarea cantitativă și calitativă a anticorpilor IgY specifici prin teste imunologice: testul ELISA calitativ și cantitativ, testul de imunodifuzie în gel de agar. Apoi, imunoglobulinele IgY sunt condiţionate în soluţii buvabile, creme, spray-uri, geluri, soluţii pentru aerosoli, suspensii în produsele Imunoinstant, singurele din România care conţin atât anticorpii IgY specifici față de antigene bacteriene, virale și fungice, cât și proteinele imunologic active specifice din albuș.

Imunitatea pasivă indusă de cele 30 de imunoglobuline specifice din Oul Hiperimun Romvac asigură o protecție imediată față de infecții urinare, respiratorii, cutanate, gastrice etc. Acest fapt este posibil deoarece, în ciuda greutății lor moleculare mari, de 180 kDA, imunoglobulinele Y traversează mucoasa tubului digestiv după ingerare, fără a-și pierde proprietățile imunologice și menținându-și capacitatea de a rămâne biologic active în organism.

Romvac – primii şi singurii care produc imunoglobuline Y specifice

Prin urmare, specialiștii de la Romvac sunt singurii din România care fac diferența științifică dintre oul de consum și Oul Hiperimun Romvac, sursă unică și extraordinar de valoroasă de anticorpi IgY ce acționează preventiv și curativ față de agenți patogeni care pot evolua la om și care au dezvoltat sau nu rezistență la antibiotice.

Imunitate pentru toate vârstele

Oul Hiperimun Romvac și proteinele izolate din acesta pot fi utilizate de persoane de toate vârstele (copii, adulți, vârstnici) atât pentru susținerea imunității, cât și în lupta cu infecții provocate de un agent patogen față de care, în Oul Hiperimun, există anticorpi specifici.

Dr. Viorica CHIURCIU, director general - Romvac Company SA


Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Copyrights © Lumea Satului

Redacţia:

Str. Moineşti nr. 12, Bl. 204, Sc. A, Ap. 4, sector 6, Bucureşti.
Pentru corespondenţă: OP 16, CP 39.
Tel/fax.: 021.311.37.11;
ISSN 1841-5148

Marketing, abonamente, difuzare
Tel: 031.410.07.45
- Nicusor Oprea Banu – 0752.150.146, 0722.271.338;

Compartiment financiar
– dr. Niculae Simion – 0741.217.627

Editura: ALT PRESS TOUR Bucureşti