reclama youtube lumeasatuluitv
update 20 Mar 2019

Recorduri din lumea animală

  • Publicat în Zootehnie

Cine spune că porcii nu pot duce o viață lungă și liniștită se înșală. Ernestine a dovedit asta. Cine este Ernestine? Cea mai bătrână purcea din lume. Femela a bătut recordul lui Pig, un mascul din aceeași specie, care a trăit 21 de ani și 166 de zile. Ernestine a fost adoptată de o familie din Canada când avea doar trei luni și a intrat în Cartea Recordurilor în iulie 2014, când a împlinit 22 de ani și 359 de zile.

zoo pg35

Se știe deja că unul dintre cele mai mari ouă aparțin struțului, însă de data aceasta specia și-a dărâmat propriul record. Astfel, în mai 2008, la o fermă din Suedia, o femelă a ouat cel mai mare ou din lume. Acesta cântărea nici mai mult, nici mai puțin de 2,589 kg. Nu știm dacă între timp recordul a fost doborât de o altă pasăre, dar în orice caz provocarea este mare la propriu.

zoo pg35 cal

Best Friends Farm este concursul american care l-a făcut faimos pe KneeHi, cel mai mic măgar din lume. Acesta a intrat în Cartea Recordurilor în iulie 2011, când măsurătorile impuse de concurs au stabilit că acesta are doar 64,2 centimetri de la partea de sus a greabănului la copite. KneeHi s-a născut în 2007 în gospodăria unei familii din Florida, Statele Unite ale Americii.

Laura ZMARANDA