Kuhn GMx aprilie2021    reclama youtube lumeasatuluitv
update 12 Apr 2021

Recorduri în lumea animalelor

Aţi auzit până acum de rasa Vechur? Văcuţele Vechur crescute în India nu depășesc 150 de centimetri, fapt care este pus pe seama „genei termometru“, aşa cum este denumită de cercetători. Această genă oferă rezistenţa la infecţii (sunt, spre exemplu, imune la febra aftoasă), ajută animalele să trăiască în condiţii de temperatură ridicată şi umiditate. În 2014 a intrat în Cartea Recordurilor o văcuţă Vechur care a ignorat total standardele rasei. Manikyam, aşa cum a fost numită de proprietarul ei, a devenit vedetă cu cei 61,1 cm pe care îi măsura de la greabăn la copite.

zoo einstein

În categoria „mini“ este inclus şi Eistenin, un căluţ extrem de mic, născut într-o fermă din Anglia, care în urma măsurătorilor a dărâmat recordul Thumbelinei, o iapă de doar 43 de cm şi 4 kg. Eistein seamănă destul de mult cu un căluţ de pluş prin faptul că are doar 35 de centimetri şi până în patru kilograme, deşi a fost născut din părinţi de talie. Deşi este atât de mic, nu prezintă semne de nanism.

record oaie

Un alt exemplu din Cartea Recordurilor este Shaun. O oaie „rebelă“ din Australia, care a trăit timp de şase ani pe cont propriu, departe de rigorile fermei, rătăcind pe pământurile proprietarilor săi, Peter și Netty Hazell. După anii de pribegie, oaia a fost în sfârşit găsită, iar la o primă estimare părea că lâna ei ar cântări mai mult de 20 kg.

Laura ZMARANDA