Romania

Varză à la Cluj

Varză à la Cluj
Distribuie:  

Timp de preparare

  • Timp de preparare: 40 de minute.
  • Timp de gătire: 10 minute.
  • Gata în 50 de minute.

Varza à la Cluj este un preparat tradițional de mâncare, specific zonei Ardealului, pe care orice gospodină trebuie să învețe să-l facă. Este delicios și se face foarte repede. În 50 de minute ai o varză à la Cluj delicioasă, numai bună de mâncat. Iată rețeta pas cu pas!

Ingrediente

  • 500 g de carne tocată, amestec de vită și porc
  • 150 g de orez
  • 100 ml bulion de roșii
  • 100 g de smântână
  • 2 cepe
  • ulei
  • sare, piper
  • 750 g de varză murată tăiată mărunt

Cum prepari varza à la Cluj?

Un fel de mâncare pe bază de varză și carne, preparatul tradițional este numai bun de consumat în această perioadă. Din fericire, este o rețetă pe care o poți face și tu acasă, repede și ușor. Iată care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru a face varză à la Cluj!

Orezul se fierbe în apă cu puțină sare. Ceapa se taie mărunt și se călește în puțin ulei. Când ceapa devine sticloasă, se adaugă carnea și se condimentează cu sare și piper.

Toate compozițiile de mai sus se așază într-o tavă de cuptor după cum urmează: un strat de varză tocată, un strat de orez fiert, un strat de carne, încă un strat de orez și apoi încă unul de varză.

Deasupra se toarnă bulionul și se dă la cuptor pentru 30 de minute. Se scoate, se toarnă smântâna, apoi varza à la Cluj se mai dă la cuptor pentru încă 10 minute.

Beatrice Alexandra MODIGA

retete, Ardeal, varza, varza a la cluj

Alte articole: