Copfort - Puterea construcției și rezistenței din interior - cupru sistemic
- Scris de Lumea Satului
- Publicat în Agrotehnica
Acum 250 de ani oamenii de știință au descoperit că semințele de grâu tratate cu o soluție slabă de cupru au căpătat o rezistență mult mai mare la ciupercile transmise prin semințe.
De atunci și până în prezent, oamenii de știință au continuat să facă cercetări amănunțite pe baza acestei substanțe și au descoperit beneficiile multiple ale utilizării cuprului împotriva multor boli ale plantelor. Produsele pe bază de cupru, aplicate la momentul potrivit și în mod corect, au un impact pozitiv major asupra culturilor. La nivel mondial se folosesc anual mii de tone de produse pe bază de cupru pentru prevenirea bolilor la plantele de cultură, precum și pentru stimularea proceselor fiziologice.
Cuprul este component al enzimelor oxidative, condiționând procesele bioenergetice și fenomenele de sinteză la nivel celular. Are și rol de coenzimă în sistemul enzimatic. Cuprul participă la formarea clorofilei și accelerează metabolismul hidrocarburilor și azotului în plante. Stimulează sinteza vitaminelor din complexul B și A și activează respirația țesuturilor.
Pornind de la importanța cuprului, compania Altinco pune la dispoziția fermierilor din întreaga lume produsul Copfort. În România acest produs este distribuit în exclusivitate de compania NATUREVO.
Copfort este unic pentru că este singurul produs de pe piață care conține cupru complexat cu acid gluconic, ceea ce îl face să acționeze sistemic. Copfort este un excelent fortifiant pentru plante și inductor de apărare împotriva bolilor fungice și bacteriozelor (elicitor). Produsul acționează simultan în mai multe multe zone din plantă și în situațiile de stres de origine biotică și abiotică. Gluconatul de cupru din Copfort pătrunde cu ușurință prin cuticulă, stopând creșterea hifelor ciupercii sau multiplicarea bacteriilor și participând la nivel celular la toate procesele menționate mai sus.
Datorită acțiunii sale sistemice acro și bazipetale, produsul acționează la nivelul întregii plante, inclusiv la nivelul rădăcinii și al microorganismelor din sol.
În practica agricolă din România, fermierii au utilizat cu succes produsul Copfort la culturile de floarea-soarelui și grâu, dar și în plantațiile pomicole, viticole și în legumicultură.
Copfort este certificat pentru utilizare în agricultura ecologică.
Un experiment actual din practică ne arată cum produsul Copfort a inhibat dezvoltarea manei la floarea-soarelui. Experimentul a fost realizat prin comparația acțiunii Copfort cu acțiunea altui produs recomandat împotriva manei la floarea-soarelui.
Copfort are rezultate spectaculoase și la celelalte culturi, inducând o rezistență naturală. De exemplu: fermierii care aplică Copfort la cultura de grâu elimină un tratament de bază deoarece acesta nu mai este necesar, plantele prezentând o stare fitosanitară excelentă.
Copfort acționează și ca inhibitor de creștere, reducând major căderea culturilor și echilibrând creșterea cu maturarea.
Articole înrudite
-
NATUREVO: Fertilizați inteligent în această primăvară și reduceți pierderile de azot
in Fitosanitar -
Credite bancare prin parteneriatele strategice incheiate de NATUREVO
in Actualitate -
NATUREVO lansează provocarea Schimbare pentru ReGeNeRARe
in Agrotehnica -
Controlați toți agenții dăunători cu un singur produs! - PREV-AM
in Fitosanitar -
EVORIGHT PLUS – mai mult decât un simplu corector de pH. Îmbunătățește semnificativ calitatea apei pentru tratat
in Agrotehnica -
Microgranulatele, o nouă abordare pentru agricultura în schimbare
in Agrotehnica -
Într-un an agricol dificil, programele integrate NATUREVO aduc plus valoare în ferme
in Actualitate -
O producție ridicată începe cu o fertilizare adecvată
in Agrotehnica -
Adaptarea tehnologiilor la condițiile schimbărilor climatice
in Agrotehnica -
Grija noastră față de sol: Omya Calciprill
in Agrotehnica
Articole recente - Lumea Satului
- În Suceava suprafețele cultivate cu cartofi scad de la an la an
- Corteva Agriscience, o nouă investiție în stația de la Afumați
- Aldahra Agricost, prima și la fotbal
- Zilele Horticulturii Bucureștene. Sărbătoarea naturii și a florilor
- Întoarcerea Mioriței
- Prețul grâului a explodat. India interzice exportul cerealelor de bază
- 300 milioane euro capital de lucru pentru agricultură, pescuit și industria agroalimentară
- Fermierii din Moldova se adună la SFATUL GRÂNARILOR – AGRIVENTURA 2022
- Rolul stratului de mulci la îmbunătățirea fertilității solului
- Agricultura în zona montană, potențial de dezvoltare și limitări